Landsdækkende hub har styrket danske iværksættere inden for cybersikkerhed

Afsluttet
Cybersikkerhed

Den landsdækkende hub for cybersikkerhed har især sat fokus på at skabe innovation i danske cybersikkerhedsvirksomheder og understøtte danske iværksættere inden for cybersikkerhed.

Små og mellemstore virksomheder i Danmark er langt fremme, når det gælder udviklingen af innovative services og produkter.

Virksomhederne er dygtige til at kombinere software, sensorer og moderne produktionsprocesser og set over en bred kam, så er dansk erhvervsliv meget konkurrencedygtigt inden for mange sektorer og brancher.

Hvad med cybersikkerhed?

Men i takt med at virksomheder verden over bliver udsat for nye trusler i form af cyberangreb, så ligger der et uudnyttet vækstpotentiale inden for produkter og løsninger med høj sikkerhed. Her er Danmark og dansk erhvervsliv ikke godt nok med.

Danish Hub for Cybersecurity blev derfor søsat for at accelerere innovation og udvikling inden for cybersikkerhed i Danmark.

Hubben har særligt haft to fokusområder, der begge sidenhen er blevet indlejret i klyngeorganisationen DigitalLeads arbejde.

Dels har hubben arbejdet for at understøtte udviklingen af væksthungrende danske start-ups inden for cybersikkerhed, dels har hubben arbejdet for at også små og mellemstore virksomheder skulle blive bedre til at udnytte vækstpotentialerne inden for cybersikkerhed.

I praksis har hubben derfor arbejdet for at opbygge og understøtte et økosystem, hvor universiteters, erhvervsakademiers og GTS-institutters kapacitet, kompetencer og infrastruktur indenfor forskning, uddannelse og entreprenørskab stilles til rådighed for de danske virksomheder.

Stærkt cybersikkerhedsfællesskab

Mange af disse økosystems-aktiviteter varetages i dag af DigitalLead, der også faciliterer et attraktivt community for danske virksomheder, der opererer inden for cybersikkerhed.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Danish Hub for Cybersecurity

Projektejer:
DigitalLead

Periode:
2019-2023

Støttet med:
2019 - 2022: 21,0 mio. kroner
2022 - 2023: 9,3 mio. kroner

CYBERINDSATS

Industriens Fond har iværksat en særlig indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere om indsatsen her.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Henrik Aarestrup
CEO
93 99 30 36
haa@digitallead.dk

Kontakt

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.