Varme fra computerservere bliver nu til endnu mere fjernvarme

Servere udgiver varme, der kan bruges til fjernvarme

Servere udgiver varme, der kan bruges til fjernvarme

Firmaet Heatflow arbejder hele tiden på at optimere mængden af varme, de kan overføre fra servere til fjernvarmenettet. Nu har de fundet en ganske enkel løsning.

Virksomheden Heatflow , der holder til ved Mariager Fjord, arbejdede på at optimere én særlig komponent, da de deltog i et forløb hos Dansk AM Hub. Og det skulle vise sig ikke kun at være en god forretning. 3D-print har nemlig hjulpet virksomheden med at spare energi og derved bidraget til den grønne omstilling.

Enklere komponenter giver mindre energitab

Heatflow producerer løsninger til at overføre varme fra servere til fjernvarmenettet. Og virksomheden arbejder hele tiden på at nedbringe varmetabet, så de kan overføre energien så effektivt som muligt.

Her er opbygningen af deres komponenter, særligt geometrien, helt afgørende, og derfor var 3D-print også en oplagt vej frem, da virksomheden besluttede at afsøge muligheden for at optimere deres produkt. 3D-print muliggør nemlig geometriske opbygninger, som ellers er umulige.

“Vi ønskede at optimere vores systemer, så vi kunne køle elektronikken endnu bedre og overføre den overskydende energi med så lille et tab som muligt. Det giver nemlig vores kunder mulighed for at benytte mere af den overskydende varme selv eller overføre den til fjernvarmenettet,” siger Dennis Nadal Jensen, som er VP of technology i Heatflow.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan forløbet med 3D-print, har givet Heatflow en lang række muligheder, de ikke havde tidligere.

Om DfAM Green

I løbet et halvt år år havde Dansk AM Hub (i samarbejde med partnerne Teknologisk Institut, Hexagon og Implement Consulting Group) fire danske SMV’er tilknyttet i et innovationsforløb med henblik på at styrke virksomhederne til i endnu højere grad at drage fordel af det bæredygtige, teknologiske og forretningsmæssige potentiale inden for 3D-print.

Forløbet, med navnet Design for Additive Manufacturing  Green (eller DfAM Green), fokuserer på at udbrede 3D-print til små- og mellemstore virksomheder samt at yde konkret støtte og hjælp til at arbejde med teknologien igennem design.

Det konkrete mål for DfAM-forløbet er at re-designe deltagernes produkter eller komponenter – sammen med deltagerne – så de bliver mere bæredygtige og samtidig kan fremstilles med fx større styrke, mindre materialespild, ny og bedre funktionalitet eller on-demand.

Aktuelt

Nyhed

24. juli 2024

Grøn omstillling: “Vi skal gøre det bedre”

Nyhed

17. juli 2024

Kaffeproducent gør biodiversitet til en forretningsfordel

Nyhed

17. juli 2024

Kaffeproducent vil hjælpe dyr og træer tilbage

Nyhed

12. juli 2024

Industriens Fond søger studentermedhjælper med passion for projektledelse og innovation

D-mærket
Nyhed

10. juli 2024

73 procent stigning: Danske virksomheder søger mod mærkningsordning for at styrke it-sikkerheden

De danske cybersikkerhedstalenter, der sikrede Danmark bronze ved de europæiske mesterskaber i 2023. I 2027 kommer EM i Cybersikkerhed til Danmark,
Nyhed

4. juli 2024

Millionindsprøjtning sikrer talentudvikling på samfundskritisk område

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.