73 procent stigning: Danske virksomheder søger mod mærkningsordning for at styrke it-sikkerheden

D-mærket

D-mærket

Cybersikkerhed er for alvor kommet på dagsordenen i flere danske virksomheder. Det viser den seneste opgørelse over registreringerne hos mærkningsordningen for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse D-mærket. I årets første halve år er der sket en mærkbar stigning i antallet af virksomheder der registrerer sig sammenlignet med sidste år.

Cybertruslerne tager til i styrke og antal, ny EU-lovgivning om cybersikkerhed venter efter årsskiftet, og så er cybersikkerhed lig med konkurrencefordele og større tillid hos kunder og samarbejdspartnere. Årsagerne til at tage sin cybersikkerhed seriøst og styrke den er mange, og det får danske virksomheder i stigende grad øjnene op for.

Det oplever man hos D-mærket, Danmarks mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, som Industriens Fond står bag sammen med Dansk Erhverv, Dansk Industri, Forbrugerrådet Tænk og SMVdanmark.

Alene i årets første seks måneder har 339 virksomheder registreret sig i D-mærkets selvevaluering. Det er 73 procent flere end samme periode året før og en klar indikation på, at flere virksomheder og organisationer sætter handling bag intentionerne om at blive mere cybersikre.

1300 virksomheder er i gang 

”I en tid, hvor trusselsbilledet konstant tager til, er det opløftende at opleve, at danske virksomheder i stigende grad ønsker at styrke it-sikkerheden. Samtidig vidner den store interesse for D-mærket om, at flere ønsker et synligt bevis for deres arbejde, fordi det styrker konkurrenceevnen med øget tillid fra interessenter,” siger Mikael Jensen, direktør i D-mærket.

Lige nu er der knap 1300 virksomheder, som er i gang med processen henimod at blive D-mærket, men stigningen det sidste halve år af nye virksomheder viser, at behovet og potentialet for en løsning, der hjælper virksomheder i gang og i mål med at efterleve væsentlige krav til it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse er stort og stigende.

Den lokale slagter, hoteller og privathospitaler

Med registreringen indvilliger organisationer i at kortlægge indsatser og initiativer for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse i hele virksomheden. Det gælder på alt fra privathospitaler og hoteller over store industrivirksomheder til lokale slagtere. På den baggrund kan de se, hvilke indsatser, de skal iværksætte for at styrke cybersikkerheden og i sidste ende bestå et tilsyn og modtage D-Mærket.

I takt med at antallet af registreringer stiger, går flere virksomheder også videre i processen med tilsyn og får tildelt D-mærket. Og det glæder Malene Stidsen, der er programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond. For it-sikkerhed vedrører i dag virksomheder af alle størrelser og brancher.

”Alle virksomheder bruger i dag digitale tjenester til forretningskritiske opgaver som fx bogføring og lagerstyring. Ens egen it-sikkerhed afhænger derfor også af underleverandørens, og dermed er det naturligt at stille krav og ønske vished om, at ens leverandører har styr på sikkerheden – og her ser flere og flere værdien i en mærkningsordning som D-mærket. Med D-mærket er virksomhederne nemlig både mere robuste overfor hackerangreb og mere attraktive overfor kunder og andre samarbejdspartnere. ” siger Malene Stidsen.

Om D-mærket

D-mærket er den første mærkningsordning, der med afsæt i internationale standarder og reguleringsrammer kombinerer databeskyttelse, datasikkerhed og dataetik i ét mærke. D-mærket hjælper virksomheder af alle typer og størrelser med at arbejde aktivt med og tydeliggøre deres digitale ansvarlighed. Ambitionen er at skabe et stærkt digitalt Danmark – på sigt Europa – hvor det er nemmere for borgere, virksomheder og det offentlige at se, hvilke organisationer der handler digitalt ansvarligt. Bag D-mærket står Industriens Fond i samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri, SMVdanmark og Forbrugerrådet Tænk.

Aktuelt

Nyhed

17. juli 2024

Kaffeproducent gør biodiversitet til en forretningsfordel

Nyhed

17. juli 2024

Kaffeproducent vil hjælpe dyr og træer tilbage

Nyhed

12. juli 2024

Industriens Fond søger studentermedhjælper med passion for projektledelse og innovation

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.