Gratis hjælp til startups

Medtech spiller en afgørende rolle for dansk økonomi. Men mange medtech-startups må dreje nøglen om, hvis de ikke får den rette støtte fra start af. Rejsen fra den gode idé til det globale marked er nemlig både lang og omkostningsfuld. Med 19 millioner i ryggen, skal et nyt initiativ nu hjælpe iværksætterne godt på vej.

Medicinsk teknologi er det nye sort, og der satses mere på medtech-virksomheder end nogensinde før. Det er ikke så underligt, for vi har brug for netop den slags virksomheder. De øger vores livskvalitet, sundhed og velvære, og kan desuden være med til at optimere sundhedsvæsener i hele verden.

”Danmark er blandt de førende nationer inden for medtech. Vigtige aktører på det globale marked er danske og vi ser desuden en stigende tilstrømning af innovative startups til Danmark. Men de gode takter må ikke blive en sovepude. Tværtimod, så er der her et potentiale som skal forløses. Vi skal – meget målrettet – støtte de nye medtech-startups, så de klarer sig godt igennem den udfordrende opstartsproces og efterfølgende kan vokse globalt,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond, der sammen med DTU Science Park nu igangsætter det banebrydende acceleratorprogram, MedTech Growth.

Medtech-startups har nogle helt specifikke udfordringer

For opstartsvirksomheder inden for medtech, er vejen fra prototype til slutprodukt både kompleks og omkostningstung. Den dyre og langvarige udviklingsfase kan hindre effektiv markedsføring og succes for de lovende startups. Og det står i vejen for væksten.

En løsning på den udfordring gavner både iværksætterne selv, men sikrer også, at Danmark fortsat spiller en central rolle i udviklingen af medicinsk teknologi på globalt plan. Og det er også i det lys, at MedTech Growth skal være et internationalt anerkendt forløb.

“Vi har i flere år dedikeret vores indsats mod at støtte medtech-virksomheder og tydeligt set behovet for at forbedre hjælpen under opstartsfasen. Virksomheder står over for langvarige godkendelsesprocesser, der kan tage flere år, og samtidig konfronteres de med betydelige omkostninger ved opstart af kliniske studier. Gennem vores nye program hjælper vi dem med at navigere gennem alle regulatoriske udfordringer. Vi kan tilbyde dem adgang til funding og et uundværligt økosystem, og vores erfarne panel af eksperter står klar til at give rådgivning og assistere dem med at opbygge et solidt forretningsgrundlag,” siger Steen Donner, CEO hos DTU Science Park.

Ved at blive en del af MedTech Growth-programmet, får deltagerne styr på, hvordan man driver en sund virksomhed. Men de får også hjælp til at løse de mere sektor-specifikke udfordringer inden for medtech. Det kunne for eksempel være deres regulatoriske strategi og reimbursement.

Derudover har MedTech Growth også særligt fokus på at få styrket båndet mellem de nye medtech-startups og den mere etablerede industri. Det kan nemlig være med til at danne nye frugtbare samarbejder:

“Vi ved, at netværk spiller en afgørende rolle for, at medtech-startups kan opnå international skalering. Større virksomheder drager også fordel af innovation og nye løsninger, som medtech-startups bringer til bordet og her i DTU Science Park har vi et stærkt økosystem af life science-virksomheder, hvor der udvikles meningsfulde partnerskaber mellem både store og små virksomheder. Det er her, vi ser, at der opnås konkrete resultater,” siger Steen Donner.

Gøres klar til den globale scene

De iværksætterne, der udvælges til at være med i MedTech Growth, står overfor ét års intensiv udvikling.

”Målet er, at iværksætterne skaber et robust fundament for den videre vækstrejse. Deres forretningsmodel skal på plads, og de skal rustes til at træde ind på den internationale scene. Gennem årene har vi udviklet mange forskellige vækstforløb. Og vi kan se, at der er brug for et særligt forløb inden for medtech. Medtech-iværksættere har nogle helt særlige udfordringer i forhold til produktudvikling og kapitalbehov og her kan vi hjælpe med et skræddersyet forløb, der kan være med til at forløse iværksætternes potentiale,” siger Thomas Hofman-Bang, CEO i Industriens Fond, der samlet set støtter MedTech Growth med næsten 19 mio. kroner.

MedTech Growth-projektet er sat til at køre frem til og med 2029, hvor i alt fire kohorter af virksomheder forventes at komme igennem projektet.

I praksis begynder MedTech Growth efter sommerferien, hvor den første kohorte af iværksættere kommer under kærlig behandling. Allerede nu går programmet derfor i gang med at finde de talentfulde medtech-startups, fra både ind- og udland, der skal udgøre deltagerfeltet.

Til at udgøre hver kohorte udvælges i første omgang 20 startups til at gå igennem et startforløb, der varer en måned. Deraf vælges cirka 10-15 virksomheder, der får lov til at fortsætte i det endelige program af ét års varighed. Det er allerede nu muligt for medtech-startups at ansøge om deltagelse i programmet.

Viden til virksomheder

Nyhed

22. februar 2024

Robotterne kommer – Byd dem velkommen

Nyhed

13. februar 2024

Virksomhedsejer: “Bankerne er begyndt at spørge ind til klimaregnskab”

Foto: Jacob Herbst. Partner i cybersikkerhedsvirksomheden Dubex giver status på cybersikkerheden
Nyhed

30. januar 2024

”Er vi overhovedet i stand til at skaffe bitcoins til løsesummen?!”

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.