Nyt projekt skal skabe bedre forretningsmuligheder i Indien

Mulighederne for dansk erhvervsliv i Indien er store, og danske virksomheder skal have bedre hjælp til etablering af forretning i landet end i dag. Det skal ske gennem målrettet matchmaking mellem danske virksomheder og indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark.

Next Step India skal være med til at udbrede viden om de mange muligheder Indien tilbyder dansk erhvervsliv

Sådan lyder ambitionen i det nye projekt ’Next Step India’, som Indian Danish Chamber of Commerce (IDCC) og Industriens Fond nu søsætter med en bevilling på knap 4 mio. kr. 

”Indien spiller en stor og stigende rolle på det globale marked. Både når det kommer til eksport, som sourcing-destination og produktionsland. Men også, når det handler om talentrekruttering og nye grønne partnerskaber,” siger Søren Holm Johansen, der er bestyrelsesformand i IDCC.  

Indiske delegationer skal matches med danske virksomheder   

Helt konkret skal projektet koordinere og matche danske SMV’er med indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark. Derudover skal projektet afholde workshops og rådgivningsevents flere steder i landet i samarbejde med erhvervshusene. Dertil vil projektet skabe og formidle viden gennem partnerskaber og netværk samt tilbyde virksomhedsforløb, der kan hjælpe med at afklare mulighederne for at drive indisk forretning.  

”Udenlandske virksomheder, der er på besøg i Danmark, er allerede motiverede for at lave forretning. Derfor er det vigtigt, at de møder de rigtige samarbejdspartnere, når de er i landet. For især de mindre virksomheder er det dyrt at afsøge nye markeder, og derfor er SMV’er generelt tilbageholdende. Ambitionen med projektet er at hjælpe flere med at få adgang og fodfæste på det indiske marked ved at facilitere kontakten mere målrettet på dansk jord,” siger Søren Holm Johansen.  

Ny geopolitisk situation får flere til at kigge til Indien  

”Flere danske virksomheder skal få øjnene op for de store muligheder, som det indiske marked rummer. Den geopolitiske situation gør Indien til et væsentligt alternativ til Kina, og samtidig har landet en veluddannet arbejdsstyrke, der gør Indien til en interessant forretningspartner. Med Next Step India vil vi gøre marked og samarbejde mere tilgængeligt for danske virksomheder, end det er i dag,” siger Thomas Hofman-Bang, der er direktør i Industriens Fond.  

Med i projektet er også Danish Export Association, der bidrager med at skabe kontakt til danske virksomheder med Indien-planer. 

”Next Step India er et vigtigt initiativ, som vi glæder os til at støtte op om. Eksport til Indien er ikke nødvendigvis nemt, men sammen kan vi uden tvivl styrke adgangen og fjerne barrierer, så flere eksportvirksomheder får øjnene op for potentialet på det indiske marked”, siger Anette Snedgaard Galskjøt, der er CEO i Danish Export Association. 

Om projektet  

  • Next Step India er et treårigt projekt initieret af det indisk-danske handelskammer IDCC i samarbejde med bl.a. Industriens Fond, Erhvervshusene og Danish Export Association. 
  • Projektet vil afholde workshops og rådgivningsevents, der skal få flere virksomheder til at afsøge mulighederne for at skabe forretning i Indien.  
  • Samtidig arbejder Next Step India med at styrke værdien og resultatet fra de indiske erhvervsdelegationer, der kommer til Danmark – gennem matchmaking, dialog med danske virksomheder og virksomhedsbesøg.

Aktuelt

Julie Bruun var leder af virksomheden CP, som hun har overtog fra sin far.
Nyhed

11. juni 2024

Solgte virksomheden: “Jeg havde virkelig dårlig samvittighed over for mine medarbejdere”

Nyhed

4. juni 2024

Her er samtaleguiden der styrker cybersikkerhed

Projektet, Deep Green Innovators, har hjemme i iværksætterhuset The Kitchen ved Aarhus Universitet.
Nyhed

4. juni 2024

Fra grøn forskning til big business

Kristian Meincke, medstifter af cybersikkerhedsstartuppen, Campfire Security.
Nyhed

31. maj 2024

Cyber-iværksætter: “Vi skaber Netflix for cybersikkerhed”

Flere kvindelige angelinvestorer i Danmark
Nyhed

28. maj 2024

Første studie af kvindelige angel investorer viser et kapital- og ressourcestærkt investorsegment

Odense Robotics Startup Accelerator
Nyhed

27. maj 2024

Ny robotsatsning holder Danmark i førertrøjen

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.