Er din virksomhed klar til konstante forandringer?

Troels B. Andersen fra Modstandsdygtig.DK

Troels B. Andersen fra Modstandsdygtig.DK

For at ruste danske virksomheder til fremtiden er en ny guide på gaden. Den skal hjælpe særligt SMV’er med at opnå større modstandsdygtighed og udnytte nye markedsmuligheder.

Verden er i konstant forandring, og danske virksomheder står overfor udfordringer, som krig og klimaforandring, der kan medføre ændringer i forsyningskæden. Det prøver den nye guide ved navnet: ‘Gør din virksomhed mere modstandsdygtig – værktøjer til analyse og udvikling af modstandsdygtighed‘, at hjælpe danske virksomheder med at håndtere.  

Guiden er udarbejdet af Dansk Standard i samarbejde med Teknologisk Institut, Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, FORCE Technology, Alexandra Instituttet og Aarhus Universitet. 

Virksomhed i balance

Selvom den nye guide er udviklet med særligt fokus på SMV’er, kan den anvendes i organisationer af enhver størrelse. Guiden har til formål at integrere modstandsdygtighed som en naturlig del af virksomhedernes daglige drift. Dette opnås ved at styrke virksomhedernes robusthed og agilitet, som tilsammen udgør kernen i modstandsdygtighed. Projektleder på Modstandsdygtig.DK, Troels B. Andersen, mener, at virksomheder, som prioriterer at arbejde på deres robusthed og agilitet, kan klare sig bedre i fremtiden under uforudsigelige udfordringer.

“Tænk på robusthed som en virksomheds evne til at holde sig på midten af et vippebræt på trods af små og store pludselige puf. Agilitet handler derimod om at være hurtig, dynamisk og smart – at kunne ændre planer hurtigt, hvis det er nødvendigt.Hvis en virksomhed er robust, kan den modstå uforudsigelige påvirkninger og udfordringer. Hvis en virksomhed også er agil, kan den hurtigt omstrukturere sin forretningsmodel eller værditilbud.” 

Fremtidssikring på mål

Den nye guide samler viden og best practice på området samt præsenterer en række værktøjer og arbejdsgange. Trin for trin vejleder den virksomheder i de vigtigste overvejelser og tiltag, de kan bruge for at styrke deres modstandsdygtighed.

“Guiden imødekommer den enkelte virksomheds behov. Ved at udforske forskellige fremtidsscenarier opnår virksomheden dybdegående indsigt og opdager nye perspektiver, hvilket giver mulighed for at skræddersy initiativer, der styrker modstandsdygtigheden. Den kan derfor anvendes uafhængigt af, hvilke produkter eller ydelser virksomheden leverer” fortæller Tina Helsted Vengsgaard, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Guiden er udviklet som en del af Modstandsdygtig.DK-projektet, der er støttet af Industriens Fond. Fonden har sat projektet i søen for at ruste danske SMV’er til en stadigt mere uforudsigelig fremtid:

“Evnen til at tilpasse sig et meget omskifteligt globalt marked vil kun blive vigtigere, og derfor skal modstandsdygtighed være en integreret del af strategien og mindsettet i enhver virksomhed, siger udviklingsdirektør i Industriens Fond,” Charlotte Kjeldsen Krarup.

Den nye guide kan downloades fra Dansk Standards hjemmeside her.

Aktuelt

Nyhed

17. juli 2024

Kaffeproducent gør biodiversitet til en forretningsfordel

Nyhed

17. juli 2024

Kaffeproducent vil hjælpe dyr og træer tilbage

Nyhed

12. juli 2024

Industriens Fond søger studentermedhjælper med passion for projektledelse og innovation

D-mærket
Nyhed

10. juli 2024

73 procent stigning: Danske virksomheder søger mod mærkningsordning for at styrke it-sikkerheden

De danske cybersikkerhedstalenter, der sikrede Danmark bronze ved de europæiske mesterskaber i 2023. I 2027 kommer EM i Cybersikkerhed til Danmark,
Nyhed

4. juli 2024

Millionindsprøjtning sikrer talentudvikling på samfundskritisk område

Nyhed

3. juli 2024

Ekspertens råd: Sådan får du virksomheden igennem en krise

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.