Start-up cyber pilotforløb i Israel

Aktiv
Cybersikkerhed

Projektet skal træne danske cyberstart-ups i israelske innovationsmetoder og fungere som et testforløb, der skal vurdere, hvilke dele af den israelske innovationsmodel der har størst værdi i en dansk kontekst.

Tel Aviv har længe været førende inden for cybersikkerhed. Siden lanceringen af deres nationale cyberstrategi i 2010 har de blandt andet udviklet et stærkt innovationsøkosystem inden for civil cybersikkerhed og besidder i dag en stor faglige ekspertise og evne til at kommercialisere denne viden.  Med udgangspunkt i læring fra Israelske eksperter etableres et pilotprogram, hvor 8-10 danske start-ups indgår i et intenstivt træningsforløb af en uges varighed med henblik på at kunne omsætte den israelske model til konkrete metoder og læringsværktøjer i en dansk kontekst.

Under forløbet lærer virksomhederne blandt andet om design-skalering, salgsteknikker, internationaliseringsstrategi mv. Og får mulkighed for at etablere strategiske partnerskaber med israelske aktører.

Aktører fra det danske start-up system vil ligeledes deltage i dele af forløbet for at trække viden og erfaringer med hjem til Danmark. Erfaringer fra pilotprojektet skal på længere sigt skabe et fundament til en større brobygningsindsats mellem det danske og israelske cyber økosystem.

Projektet henvender sig til danske startups, som ønsker en opkvalificering af deres kompetencer og til danske inkubatorer og væksthuse, som kan overføre læringsværktøjerne til deres egne træningsforløb.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Start-up cyber pilotforløb i Israel

Projektejer:
Innovation Centre Denmark - Tel Aviv

Periode:
2020-2021

Støttet med:
713.600. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Innovation Centre Denmark.

Projektet sker i samarbejde med en række samarbejdspartnere, herunder DTU skylab Digital, AAUs innovationslab, AAUs tværfaglige cyberindsats, ITU og Center for Cybersikkerhed.

CYBERINDSATS

Projektet er en del af Industriens Fonds indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere derom her:

Publikationer

I denne rapport gives værktøj til at blive en modstandsdygtig SMV og komme styrket gennem kriser.

KONTAKT

Projektejer:
Lasse Vinther-Grønning
Direktør
Innovation Centre Denmark
lasgro@um.dk

Kontakt

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.