Testværktøj gav danske virksomheder en hjælpende hånd i kampen mod industrispionage.

Afsluttet
Cybersikkerhed

Projektet har udviklet et online testværktøj, der i projektperioden hjalp danske virksomheder i kampen mod industrispionage.

Projektet havde som formål at bistå mindre danske industrivirksomheder med at beskytte sig mod cyberkriminalitet og industrispionage. og være med til at bringe emnet højere op på agendaen hos mindre og mellemstore virksomheder.

Helt konkret er spionageTesten er et online test- og rådgivningsværktøj, som ligger frit tilgængelig på internettet. Testen består af 75-100 spørgsmål, der danner baggrund for en trusselsvurdering og giver et overblik over den pågældende virksomheds nuværende sikkerhedsniveau. Testværktøjet giver konkrete råd og anbefalinger til, hvordan virksomheder sikrer sig bedre. Råd og anbefalinger kan være alt fra at ændre den fysiske indretning til sikring af it-systemer og en forbedring af sikkerhedskulturen i personalegruppen.

Resultater

For mindre virksomheder, uden eksisterende beredskaber mod industrispionage, udgør Spionagetesten de første vigtige skridt mod etableringen af et beredskab mod indistrispionage. For større og mere sikkerhedsmodne virksomheder tilbyder værktøjet en uvildigevaluering af allerede eksisterende beredskaber og efterfølgende anbefalinger af justeringer og forbedringer.

Over 3000 har brsøgt Spionagetesten, og mere en 150 har gennemført testen. Pga. det store fokus på brugerens sikkerhed og beskyttelse af informationer, er det ikke muligt at spore, hvor mange unikke besøg der har været på testen. Men det synes rimeligt at antage, at projektets indikatorer til fuldde er nået. De tilbagemeldinger projektet har fået fra brugere, viser at de er meget tilfredse med værktøjet, da det bidrager til afdækning af sikkerhedsproblemer samt giver relevante anbefalinger, som er forståelige og anvendelsesorienteret.

Spionagetesten 2.0

Siden projektet blev sat i søen tilbage i 2015 med en donation fra Industriens Fond på godt 2 mio. kroner, er udfordringerne med industrispionage og cyberkriminalitet kun blevet større og mere varierede. Derfor blev værktøjet opdateret i 2018 for at imødekomme nye angreb/trusler med tilhørende råd samt relancere værktøjet med en oplysningskampagne målrettet de danske industrivirksomheder.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Spionagetesten

Projektejer:
CERTA

Periode:
2015-2018

Støttet med:
2,2 mio. kr.

TAG TESTEN

SpionageTesten er desværre ikke længere aktiv.

VIDEO

Se en kort film om SpionageTesten og testens formål. Filmen kan ses nedenfor.

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

KONTAKT

Projektansvarlig
Jakob Dreyer
Managing Director
Certa Intelligence
24 95 42 90
jd@certaintelligence

Kontakt

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.