Dansk design skal vokse på vandet

Aktiv
Internationalisering

Projektet vil styrke danske design- og interiørvirksomheders relationer til krydstogtindustrien. Det skal føre til nye internationale kunderelationer og øget eksport.

Krydstogtindustrien er den hurtigst voksende turistindustri i verden. En tendens som forventes at fortsætte frem mod 2030. Og dansk design er en anerkendt eksportvare, som endnu ikke har formået at tage del i det stigende marked inden for designprodukter og interiør til krydstogtskibe. På den baggrund er det projektets formål at bygge bro mellem den eksisterende danske styrkeposition inden for designprodukter og et globalt krydstogtmarked i enorm vækst, som efterspørger leverandører. Alene i 2018 blev 106 nye krydstogtskibe bestilt til produktion, og heri ligger et stort uudnyttet potentiale, hvor danske virksomheder med sikkerhed kan gøre sig gældende.

Projektet skal gavne og fremme danske design- og interiørvirksomheders eksport og skabe tættere dialog og alliancer mellem dansk design og særligt tysk cruiseskibsbygning. Konkret er hensigten at danske designprodukter kommer til at udgøre en langt større del af krydstogtskibe, end tilfældet er i dag.

Tyskland sidder som markedsleder i bygningen af krydstogtskibe og vil derfor være omdrejningspunktet for projektets præsentation af danske designprodukter til fremtidens krydstogtskibe. Målgruppen for projektet er derfor de mulige danske leverandører af produkter og udstyr til de flydende byer, som moderne krydstogtskibe reelt har udviklet sig til at være. I praksis gennemføres projektet af netværket Danish Cruise & Ferry Group, som hører hjemme hos Eksportforeningen.

METODE

Projektet skal gennem workshops og seminarer i Danmark og i udlandet klæde de danske interiør- og designvirksomheder på til bedre at forstå de behov og krav, som kunderne i krydstogtbranchen har.

Vidensoverførsel gennem veletablerede, danske markedsaktører vil være centralt i udviklingen af nye virksomheder inden for industrien. Information gennem deltagelse fra værfter, rederier og indretningsdesignere i forbindelse med seminar- og workshopafholdelse vil ligeledes være en høj prioritet – også for tidligt i forløbet at kunne opbygge alliancer mellem de danske virksomheder og de globale aktører.

EFFEKT

Projektet sigter efter, at andelen af virksomheder, der beskæftiger sig inden for segmentet, er øget ved projektets afslutning. Projektet skal have resulteret i, at virksomheder er blevet beriget med ny viden og således har langt bedre forudsætninger for at opnå eksport til markedet. Nye salgs- og samarbejdsalliancer skal for eksempel være indgået. Der er opstillet følgende succeskriterier for projektet: 

  • Mindst 100 danske design- og interiørvirksomheder skal gennem møder, kurser, seminarer og lignende have opnået viden om potentialet inden for krydstogt, samt de krav og ønsker, som industrien har.
  • Mindst 50 danske virksomheder inden for interiør og design skal have deltaget i projektet.
  • Mindst 30 nye, danske virksomheder skal være trådt ind på markedet og 80 procent af dem skal have opnået ordrer.
  • 90 procent af de deltagende virksomheder skal føle sig bedre rustet til at tilgå markedet.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Onboard Danish Design

Projektejer:
Danish Export Association

Website:
Danish Export

Periode:
2018-2024

Støttet med:
5,8 mio. kroner

Projektpartnere

Projektet udføres af Danish Export Association gennem deres netværk, Danish Cruise & Ferry Group, samt Danish Design Center, Lifestyle & Design Cluster og Træ- og Møbelindustrien:

om projektet

TEMAINDKALDELSE

Projektet udspringer af den temaindkaldelse om Globale Alliancer, som Industriens Fond gennemførte medio 2018. Læs mere om både den og tidligere temaindkaldelser her:

LINKEDIN

På baggrund af temaindkaldelsen er oprettet en gruppe for emnet Globale Alliancer, hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og processen med at definere indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Anette Galskjøt
CEO
25 35 23 64
asg@danishexport.dk

Kontaktperson:
Mie Jakobsen
Head of Danish Cruise & Ferry Group
Telefon: 21 73 63 36
Mail: mjj@danishexport.dk

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.