Medarbejderrettet uddannelsesmodel skærper cybersikkerheden i dansk erhvervsliv

Aktiv
Cybersikkerhed

Projektet vil styrke erhvervslivet it-sikkerhed igennem bedre adgang til eksisterende målrettede løsninger, nye tilpassede værktøjer og derigennem skabe et kompetenceløft og en styrket sikkerhedskultur blandt virksomhederne. 

HackerStop.dk styrker it-sikkerheden hos virksomheder ved løbende at måle medarbejdernes digitale adfærd og awareness inden for it-sikkerhed.

Små og mellemstore virksomheder kan i dag tilgå et hav af forskellige løsningstilbud inden for cybersikkerhed, men mangler ofte ressourcer og kompetencer til at få overblik over deres præcise behov samt hvilke løsninger der er de rette for dem, og hvordan de skal få dem implementeret i en travl hverdag. 

Hackerstopmodellen tager udgangspunkt i organisations egne data og kortlægger hvor der er brug for indsatser og muliggør derefter den korrekte sammensætning af rådgivning, efteruddannelse og oplysningskampagne, som virksomheden har brug for. 

HackerStop bygger på en eksisterende softwareplatform fra Networked Business Initiative med 50.000 brugere og 100 partnere. Er tilpasset it-sikkerhedsområdet og leverer anbefalinger til medarbejderne med link til e-læringsforløb og etablerer en tilknytning til rådgivnings- og uddannelsespartnere inden for it-sikkerhedsområdet.

Det er ambitionen, at platformen bliver et synergiskabende økosystem af interessenter på it-sikkerhedsområdet, hvor viden, ekspertise og gode råd udveksles. 

Projektet skal resultere i et vedvarende og kontinuerligt løft af små og mellemstore virksomheders digitale it-sikkerhedskompetencer og derigennem sænkes risikoen for cyberangreb og virksomhedernes konkurrenceevne internationalt understøttes.

Modellen kan bruges bredt, men projektet henvender sig hovedsageligt til små og mellemstore virksomheder med 50-500 medarbejdere.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
HackerStop

Projektejer:
Dansk IT

Website:
HackerStop

Periode:
2021-2022

Støttet med:
2,6 mio. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Dansk IT i samarbejde NBI:

CYBERINDSATS

Projektet er en del af Industriens Fonds indsats inden for cybersikkerhed.

Læs mere om initiativet

KONTAKT

Projektejer:
Louise Møller
Chef for efteruddannelse
Dansk IT
26 27 92 36
lw@dit.dk

Projektansvarlig:
Luise Søe
Projektleder
Dansk IT
31 21 52 14
ls@dit.dk

Kontakt

Nadika Bulathsinhala

Projektleder, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.