Medarbejderrettet uddannelsesmodel til skærpet cybersikkerhed
HackerStop hjælper små og mellemstore virksomheder - og de ansatte - godt på vej mod en højere cybersikkerhed.
Med træningsværktøjet HackerStop, kan virksomheder styrke it-sikkerheden ved løbende at måle medarbejdernes digitale adfærd og awareness inden for it-sikkerhed.
I den forbindelse er overblik et nøgleord. Små og mellemstore virksomheder kan i dag tilgå et hav af forskellige løsningstilbud inden for cybersikkerhed. Men de mangler ofte ressourcer og kompetencer til at få et ordentligt overblik over deres egne præcise behov.
Og uden behovsafdækning er det også svært, at finde ud af hvilke løsninger der er de rette for dem, og hvordan de skal få dem implementeret i en travl hverdag.
HackerStop rydder op
Det virvar rydder HackerStop op i og skaber overblik og handlemuligheder. Platformen tager udgangspunkt i virksomhedernes egne data og kortlægger derigennem hvor der er brug for indsatser.
Således er platformen med til at muliggøre lige netop den korrekte sammensætning af rådgivning, efteruddannelse og oplysningskampagner, som den enkelte virksomhed har brug for.
Bygger på gode erfaringer
HackerStop bygger på en eksisterende softwareplatform med over 50.000 brugere og mere end 100 partnere.
Sidenhen er platformen blevet tilpasset it-sikkerhedsområdet og leverer nu konkrete anbefalinger til ansatte i alle slags virksomheder.
For de ansatte er det gjort let at gå til. Med direkte links til konkrete e-læringsforløb hjælpes de ansatte nu til at gå i gang med det samme og derudover er platformen også med til at etablere kontakt til relevante rådgivnings- og uddannelsespartnere inden for it-sikkerhedsområdet.
HackerStop kan hjælpe mange
HackerStop kan bruges bredt. Men projektet henvender sig hovedsageligt til små og mellemstore virksomheder med 50-500 medarbejdere.
Ambitionen er derfor, at dansk erhvervsliv, med HackerStop som one point of entry, kan få et vedvarende og kontinuerligt løft af de digitale it-sikkerhedskompetencer.
Derigennem sænkes risikoen for cyberangreb og virksomhedernes konkurrenceevne og internationale vækst understøttes.
Relaterede projekter
Fast Track Til Kompetencer I Cybersikkerhed
Cybersikkerhed
Tech Policy Days
Cybersikkerhed
Cybersikre Fødevareværdikæder
Cybersikkerhed
Cybersecurity of Supply Chains
Cybersikkerhed
Cybersafe Robotics
Cybersikkerhed
Styrket Cybersecurity for SMV
Cybersikkerhed
Projektdata
Projektet
HackerStop
Dansk IT
2021-2023
2021 - 2022: 2,6 mio. kroner
2022 - 2023: 1,0 mio. kroner
PROJEKTPARTNERE
Projektet blev udført af Dansk IT og NBI. I dag kan HackerStop besøges på projektets egen hjemmeside. Læs mere via de tre links nedenfor.
- Dansk IT
- NBI
- HackerStop
CYBERINDSATS
Projektet er en del af Industriens Fonds indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere om cybersikkerhedsprogrammet her.
KONTAKT
Projektejer:
Jeanette Hartz
Adm. direktør
21 20 54 21
jh@dit.dk