Flere danske robotter skal rulle ud på eksportmarkedet

Aktiv
Nye teknologier

Danske robotvirksomheder skal i højere grad sende robotter til udlandet, og derigennem opnå højere global vækst.

Danske robotter er populære og de danske robotvirksomheder har i de seneste år oplevet stor vækst. Især på Fyn vækster virksomheder i robotklyngen op til 5 procent mere om året end sammenlignelige virksomheder i resten af landet. Succesen, som nu andre virksomheder får mulighed for at tage ved lære af, skyldes bl.a. eksponering, timing, partnerskaber, innovation og positionering.

Danmark har en markant global styrkeposition inden for især kollaborative industrirobotter (cobots), men der ligger fortsat et stort globalt vækstpotentiale for danske robotvirksomheder ved at få udbredt den fynske fremgangsmåde.

Global Growth Robotics vil hjælpe det øvrige segment af danske robot-, drone- og automationsvirksomheder til at vækste. Dette skal ske igennem udviklingen af strategi, organisation og kompetencer for de deltagende virksomheder. Et strategiforløb for omkring 60 virksomheder i vækstsegmentet bestående af fire workshops og mentorforløb skal hjælpe virksomhederne med at udvikle en roadmap til strategi for skalering.

Forløbet vil bidrage til øget salg af kollaborative industrirobotter til det globale SMV-segment ved at sikre udvikling af nye applikations- og anvendelsesmuligheder og skal være med til at automatisere industrien og dermed øge konkurrencekraften for danske produktionsvirksomheder.

Projektet henvender sig til danske virksomheder fra hele værdikæden for robot, automation og drone.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Global Growth Robotics

Projektejer:
Odense Robotics

Periode:
2021-2023

Støttet med:
8,2 mio. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Odense Robotics i samarbejde med en række danske aktører:

KONTAKT

Projektejer:
Mikkel Christoffersen.
Cluster Manager
Odense Robotics
30 12 06 97
mikac@odenserobotics.dk

Projektansvarlig:
Mads Graves Larsen
Business Development Manager
Odense Robotics
40 31 05 75
MGL@odenserobotics.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.