Cybermesterskaber

Aktiv
Cybersikkerhed

Cybermesterskaber skal øge og styrke den samlede talentpulje inden for cybersikkerhed til gavn for dansk erhvervsliv.

Global mangel på cybersikkerhedsprofiler bliver imødekommet af et nyt stærkt initiativ, der skal få unge til at vælge uddannelser og karriere inden for cybersikkerhed. De Danske Cybermesterskaber skal styrke den samlede rekrutteringsbase og sikre dansk erhvervsliv og det danske samfund bedre adgang til den nødvendige kompetencer.
 

Stærke cyberkompetencer –
en nødvendighed for fremtidens digitale vækst

Den globale cybertrussel er stigende. Både samfundet og erhvervslivet får stadig sværere ved at forsvare sig mod cyberangreb, hvis ikke de har adgang til profiler med cybersikkerhedskompetencer. Allerede i dag har virksomhederne svært ved at besætte stillinger inden for IT-sikkerhed, og de fremtidige mangler på profiler med ekspertise inden for feltet vil kun stige de kommende år.

Manglen på cyberprofiler hæmmer også innovation. Sikkerhedskompetencer er afgørende, når virksomheder skal holde hackerne ude, udvikle nye digitalt opkoblede produkter eller digitalisere produktionen, eksempelvis med robotter. Hvis flere skal uddanne og specialisere sig i cybersikkerhed, er der behov for at inspirere og begejstre unge på et tidligt tidspunkt.

Partnerskabet bag De Danske Cybermesterskaber har igennem et afsluttet pilotforløb vist, at mesterskabet fungerer som en stærk platform til mobilisering af unge med interesse og talent inden for cybersikkerhed. Over en treårig periode opskaleres projektet nu til at kunne optage dobbelt så mange deltagende med målet at få flere unge til at vælge cybersikkerhed som uddannelse- og karrierevej.

Et stærkere community skal give større impact

Bag De Danske Cybermesterskaber står en stærk kreds af aktører, der skal udvikle og udrulle de mange aktiviteter, der igangsættes i forbindelse med mesterskaberne. Et af Industriens Fonds andre uddannelsesprojekter inden for cybersikkerhed, Cyberskils skal derudover agere fødekanal til cybermesterskaberne og fungere som understøttende community for dem, der ikke går videre til landsholdet. Over den tre-årige periode opbygges et stærkt brand, som med tiden skal motivere aktører til selv at opbygge cyber-communities.

Tre aktiviteter udgør projektets kerne:

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
De Danske Cybermesterskaber

Projektejer:
Aalborg Universitet  

Periode:
2021-2024

Støttet med:
2021-2021: 2,4 mio. kr.
2022-2024: 9,4 mio. kr.

CYBERINDSATS

Projektet er en del af Industriens Fonds indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere derom her:

KONTAKT

Projektejer:
Jens Myrup Pedersen
Professor
AAU
Institut for Elektroniske Systemer
jens@es.aau.dk

Kontakt

Malene Stidsen

Programchef Cyberindsats

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret om seneste nyt fra Industriens Fond.