Flere kvinder skal gøre karriere som iværksættere

Aktiv
Internationalisering

Kvindeligt iværksætteri skal styrkes. Og det samme skal væksten i kvindeligt ledede startups. En ny mentorordning og et ambitiøst accelerator-forløb understøtter udviklingen og væksten hos kvindelige tech-iværksættere. Og derudover skal flere investorer engagere sig mere i kvindeligt iværksætteri.

I Danmark er alt for få iværksættere kvinder. I internationale målinger ligger Danmark lavt når der sættes tal på kvindeligt iværksætteri. Lavere end resten af Norden, og tilmed også lavt i forhold til OECD-gennemsnittet.

Ud over mængden af kvindelige iværksættere, så er der også et problem når man ser nærmere på kvindelige iværksætteres adgang til kapital. Selvom kvindelige startup-ledere oplever flere forskellige barrierer når vækstraketten skal fyres af, så er den manglende adgang til risikovillig kapital en af de mest markante udfordringer – og den situation skal Danmark I Førertrøjen På Kvindeligt Iværksætteri, især bidrage til at ændre.

Mentorer skal vise vejen

Projektet har derfor oprettet en skræddersyet mentorordning for kvinder. Mentorerne skal styrke de kvindelige iværksætteres position i Danmark og giver dem den fornødne viden og vækstfremmende værktøjer til at opstarte, finansiere og skalere egne virksomheder.

Mentorordningen skal øge antallet af iværksættere, fremme kønsligestilling inden for iværksætteriet og bidrage til, at Danmark, inden for 5 år, ligger over OECD-gennemsnittet på området.

Accelerationsforløb sætter fart på væksten

Med et målrettet accelerator-program sigter Danmark I Førertrøjen På Kvindeligt Iværksætteri efter at flere kvindelige iværksættere internationaliserer sin virksomhed og skaber vækst uden for Danmarks grænser.

Gennem acceleratoren bliver de kvindelige tech-iværksættere blandt andet trænet i skalering, yderligere international ekspansion, bedre og mere vækstfremmende drift, samt styrkede kompetencer inden for kapitalrejsning og investor-dialog.

Investor-interesse opdyrkes

Og netop investor-dialog og kapitalrejsning spiller en stor rolle i projektet Danmark I Førertrøjen På Kvindeligt Iværksætteri. Indsatsen med at få flere investorer til at investere i kvindelige iværksættere understøttes blandt andet gennem oprettelsen af en dedikeret paraplyorganisation.

Organisationen hedder Diversity Venture Fund og skal samle relevante investorer og gøre dem bedre til at se mulighederne i de kvindelige iværksættere – og desuden forpligte sig til rent faktisk at investere i dem.

Erfaringer samles til gavn for startups

Projektet tager udgangspunkt i en velafprøvet model fra Canada, hvor der med succes er iværksat og finansieret strategiske iværksætterprogrammer med fokus på kvinder, samt lettere adgang til risikovillig kapital på nationalt niveau. De erfaringer skal altså nu komme danske iværksættere og investorer til gavn.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Danmark i førertrøjen på kvindeligt iværksætteri

Projektejer:
Tech Nordic Advocates

Periode:
2021-2025

Støttet med:
2021-2022: 0,9 mio. kroner
2023-2025: 7,8 mio. kroner

KONTAKT

Projektejer
Jeanette Carlsson
Administrerende Direktør
Tech Nordic Advocates
51278978
jeanette@technordicadvocates.org

Kontakt

Anders Wils

Direktionskonsulent

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.