Stort spring skal give flere kvinder succes som iværksættere

Aktiv
Internationalisering

Leap Forward er et acceleratorprogram for danske iværksættere med internationalt potentiale. Projektet er designet til at skabe større diversitet i dansk erhvervsliv.

Danmark går glip af uforløst iværksættertalent, vækst, bæredygtig innovation, eksport og arbejdspladser på grund af et startup-økosystem i kønsmæssig ubalance.

Med det udgangspunkt har acceleratorprogrammet Leap Forward til hensigt at give Danmark flere diverse startups – og samtidigt understøtte deres fortsatte vækst og internationale ekspansion.

For at sikre diversiteten i programmet, kræver Leap Forward, at der er mindst én kvinde i founder-teamet, for at en startup-virksomhed kan deltage i acceleratorprogrammet.

Forskellige faser skaber fremdriften

Leap Forward-programmet indeholder en række elementer, der alle har det til fælles, at de skal understøtte væksten hos de deltagende iværksættervirksomheder:

 • Præ-workshop
  Her deltager cirka 35 startup-virksomheder og ud af dem udvælges 20 som fortsætter i Leap Forward-programmet.
 • Kick-Off
  En indledende workshop for de 20 udvalgte startups som deltager i acceleratorprogrammet.
 • Virtuelle sessions
  Her hjælpes og rådgives de deltagende startups med udgangspunkt i specifikke emner.
 • Takeoff-workshop
  Forberedende workshop forud for et konkret markedsbesøg på et for virksomheden relevant eksportmarked.
 • Markedsbesøg
  En 4-dages masterclass på et konkret eksportmarked, hvor virksomheden møder potentielle investorer, partnere og kunder.
 • Rådgivning
  Undervejs i hele programmet stilles der relevant rådgivning til rådighed for de deltagende startup-virksomheder, i alt i omegnen af 25 timers individuel rådgivning.
 • Events
  Som en del af Leap Forward kan deltagerne desuden deltage i investor-arrangementer, forskellige sociale arrangementer, samt et afsluttende alumni-event med fokus på at opbygge værdifulde netværk.

Acceleratorprogrammet løber i godt og vel fem måneder, hvor deltagerne altså modtager individuel rådgivning på mange forskellige måder for at udvikle forretningen og founder-teamets lederegenskaber.

Markedsbesøg med stort potentiale

Et af de mest værdifulde elementer i programmet, er markedsbesøget. Her får iværksætterne en helt særlig mulighed for at internationalisere sig i for eksempel USA, Norden, England, Holland eller Tyskland.

For eksempel hjælpes iværksætterne med en grundig go-to-market-strategi, der skal gøre det lettere at komme ind på det nye marked og give adgang til relevante internationale aktører og potentielle samarbejdspartnere, der kan hjælpe eksporten og væksten på rette vej.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Leap Forward

Projektejer:
Found Diverse

Periode:
2021-2026

Støttet med:
2021-2022: 0,8 mio. kroner
2022-2026: 6,7 mio. kroner

Projektpartnere

Kontakt

Projektleder:
Stine Colding Alstrup
40 30 06 06
Stine@founddiverse.com

Kontakt

Anders Wils

Direktionskonsulent

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.