Flere kvinder skal blive business angels
Flere kvinder skal blive business angels, så diversiteten i det danske investeringsmiljø øges. Det vil gavne hele dansk erhvervsliv.
Projektets resultater
Adresserede den betydelige kønsubalance, der eksisterer i det danske investeringsmiljø.
Bidrog til at flere kvinder engagerer sig i iværksætteri og spiller betydelige roller i danske virksomhedsledelser.
Nedbrød myter og barrierer, som kvinder møder i forbindelse med at blive business angels.
Der hersker en betydelig ubalance i det danske investeringsmiljø. Det skal ændres – blandt andet ved at der kommer flere kvindelige angelinvestorer i Danmark, og hermed indirekte også flere kvinder inden for iværksætteriet og i de danske virksomhedsledelser.
I dag er hovedparten af alle business angels mænd. Og det meste af deres investeringskapital går til mandlige iværksættere, mens resten går til de såkaldte mixed teams, der udgøres af flere køn. Det er en skæv fordeling af investeringskapital.
Flere kvindelige angelinvestorer
Derfor gælder det om at nedbryde de myter og barrierer, som kvinder oplever i forbindelse med at blive angelinvestorer.
Internationale studier har identificeret manglende rollemodeller, manglende viden og mangel på fællesskab af ligesindede kvindelige investorer som barrierer for kvinder for at komme i gang som investorer.
Det skal der rådes bod på med henblik på at skabe og videreudvikle flere kvindelige angelinvestorer i Danmark.
Indsatsen med at understøtte kvindelige business angels i Danmark gennemførtes med udgangspunkt i særligt tre forskellige indsatser. Videndeling, uddannelse og internationalisering.
Videndeling
Handlede om at skabe større opmærksomhed om kvindelige angelinvestorer. Det indebar fremhævning af rollemodeller og så handlede det om at dele viden om investeringsprocessen for at inspirere og oplyse kvinder, der ønsker at engagere sig som kvindelige angelinvestorer.
Uddannelse
Her fokuserede projektet på potentielle investorer, der er børn af ejerledere. Disse såkaldte NextGens har allerede en solid baggrund inden for virksomhedsledelse, iværksætteri og investeringer. Og desuden har de ofte en god økonomisk ballast. Derfor udforskes det uudnyttede potentiale blandt børn af ejerledere og de uddannes til at overveje muligheden for at blive business angels. Uddannelsen gennemføres blandt andet sammen med NextGen-projektet og Danske Growth.
Internationalisering
Her udforskedes potentialet for at flere internationale kvinder i Danmark bliver business angels. Denne gruppe er i øjeblikket stærkt underrepræsenteret inden for dansk iværksætteri og initiativet havde derfor til formål at skabe et mere inkluderende og mangfoldigt investerings- og iværksættermiljø i Danmark.
Projektdata
Projektet
Acceleration af kvindelige angelinvestorer
Angella Invest
2023-2024
2023-2024: 0,8 mio. kroner
Diversitet
Industriens Fond arbejder målrettet med at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. Læs mere om fondens arbejde med diversitet – herunder kvindelige investorer og kvindelige business angels her.
Kontakt
Projektejer:
Kristine Leerbeck
CEO
60 65 30 65
kristine@angellainvest.com