Træning i Tel Aviv styrkede danske cybersikkerhedskompetencer

For at opgradere dansk viden og ekspertise på cybersikkerhedsområdet gennemførtes et tværfagligt undervisningsforløb i Tel Aviv med fokus på at styrke kompetenceniveauet og samarbejdet på cyberområdet i det danske uddannelsessystem.
Udvikling af talent og cyberkompetencer er ikke kun et spørgsmål om teknisk knowhow. Det hviler i høj grad også på personers problemløsningsevner.
Undersøgelser fra Israel viser at vejen til et fagligt stærkt cyberberedskab kræver træning af de såkaldte ”soft skills”. Herunder også interdisciplinaritet og særlige praksisbaserede øvelseselementer. Det er noget af det, som en cybersommerskole i Tel Aviv kunne hjælpe med.
Hvad bidrog en cybersommerskole med?
Projektet havde til formål at gennemføre et dansk undervisningsforløb i Tel Aviv og integrere erfaringerne fra Israel i det danske uddannelsessystem.
Godt og vel 30 særligt egnede kandidatstuderende fik adgang til en 3-ugers cybersommerskole i Israel.

De studerende blev udvalgt fra relevante uddannelser såsom computer science, security studies, statskundskab, business og management studier, jura, humaniora og ingeniørvidenskab med henblik på at hæve kompetenceniveauet på tværs af forskellige fagligheder i Danmark.
Et hold af danske undervisere, bredt repræsenteret fra de danske uddannelsesinstitutioner, deltog også for at afprøve undervisningsmetoderne og for at sikre et stærkt fremtidigt samarbejde med israelske undervisere.
En cybersommerskole i faser
Besøget og arbejdet med den israelske cybersommerskole blev bygget op i tre faser. I projektets forberedende fase rekrutteredes de studerende, undervisningen tilrettelagdes, og der etableredes en ekspertkomité.
Under implementeringen gennemførtes selve sommerskolen, og der blev etablereret forskellige former for dansk-israelske partnerskaber.
Som opfølgning på cybersommerskolen afholdtes en afsluttende workshop, dernæst blev erfaringerne evalueret og slutteligt er projektets resultater formidlet mere bredt.
Cyberskole skabte cyberkompetencer
Samlet set var ambitionen med en cybersommerskole i Tel Aviv, at få gennemført en generel opgradering af danske cybersikkerhedskompetencer.
På længere sigt er hensigten, at kvaliteten af den eksisterende undervisning og talentmassen – altså antallet af studerende der interesserer sig for cybersikkerhed, opgraderes i Danmark. En indsats der også pågår hos blandt andre det danske Cyberskills-initiativ.
Relaterede projekter

Stærk cybersikkerhedsindustri med vidensdrevet vækst
Cybersikkerhed

Cyber Angel Academy
Cybersikkerhed

Fast Track Til Kompetencer I Cybersikkerhed
Cybersikkerhed

Tech Policy Days
Cybersikkerhed

Cybersikre Fødevareværdikæder
Cybersikkerhed

Cybersecurity of Supply Chains
Cybersikkerhed
Projektdata
Projektet
Cybersommerskole i Tel Aviv
Innovation Centre Denmark
2020-2021
1,0 mio. kroner
PROJEKTPARTNERE
Projektet blev udført i et partnerskab med godt kendskab til både cybersikkerhed og det israelske uddannelsessystem og iværksættermiljø.
Projektet blev desuden gennemført i samarbejde med en række samarbejdspartnere, herunder seks danske universiteter, Fonden for Entreprenørskab og det danske Center for Cybersikkerhed.
CYBERINDSATS
Projektet er en del af Industriens Fonds indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere derom her:
Kontakt
