Simulator uddanner i bedre cybersikkerhed

Aktiv
Cybersikkerhed

Cyberrisk Simulatoren giver virksomhedsledere og bestyrelsesmedlemmer viden og praktiske spidskompetencer indenfor håndtering af cyberkriminalitet og hackerangreb.

Projektets topprioriteter

  1. At træne ledere og bestyrelsesmedlemmer i at arbejde med cybersikkerhed og håndtere et cyberangreb.

  2. At udsætte ledere og bestyrelser for et fiktivt, men meget virkelighedsnært, cyberangreb, hvor lederne og bestyrelsesmedlemmerne meget konkret og praksisnært prøver at arbejde med højt stress-niveau under det pres det er at være udsat for et cyberangreb.

  3. At ruste ledere og bestyrelsesmedlemmer i danske virksomheder til at forstå og håndtere cybersikkerhedsudfordringen og dermed være i stand til at digitalisere dansk erhvervsliv, samtidigt med at de har øje for it-sikkerheden, dataetikken, ansvarlig anvendelse af algoritmer og lignende udfordringer.

Høj cybersikkerhed efterspørges af både kunder og stakeholdere. Derfor skal dansk erhvervsliv blive mere cybersikkert.

Men uanset sikkerhedsniveau, så bliver danske virksomheder i stigende grad angrebet af hackere og udsat for cyberangreb.

Cyberrisk Simulator sætter ledere i svær situation

For at ruste danske virksomheder til at kunne håndtere et cyberangreb, er Cyberrisk Simulator og Træningscenter for Bestyrelser sat i verden.

Simulatoren udsætter ledere og bestyrelser for et fiktivt, men meget virkelighedsnært, cyberangreb, hvor lederne og bestyrelsesmedlemmerne meget konkret og praksisnært prøver at arbejde med højt stress-niveau under det pres det er at være udsat for et cyberangreb.

Cyberrisk Simulator og Træningscenter for Bestyrelser ligger fysisk på Copenhagen Business School i København.

En dag i cyberrisksimulator består af flere forskellige elementer. Her ses en fælles opsamling og perspektivering ovenpå den praktiske gennemlevelse af et hackerangreb.

Simulatoren er bemandet af facilitatorer og cyberanalytikere, der kører træningssessionerne i praksis. Ydermere findes der et indbygget virtuelt studie, der sikrer, at undervisning og træning kan nå ud til alle hjørner af Danmark.

Mere end bare cyberrisk simulatoren

Ambitionen er, at mellem 5.000 og 6.000 danske bestyrelsesmedlemmer og virksomhedsledere skal prøve kræfter med cyberrisksimulatoren og mærke det fiktive hackerangreb på egen krop.

Parallelt med Cyberrisk Simulator og Træningscenter for Bestyrelser arbejder Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer A/S med at højne de danske virksomheders cybersikkerhedskompetencer på mange andre måder også.

Dels arbejdes der med robusthed, it-sikkerhed, forskellige former for værktøjer og metoder, samt tjeklister og handleplaner der hjælper ledelser før, under og efter et cyberangreb.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Cyberrisk Simulator og Træningscenter for Bestyrelser

Projektejer:
Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer A/S

Periode:
2021-2026

Støttet med:
2021 - 2024: 5,0 mio. kroner
2024 - 2026: 5,0 mio. kroner

Cybersikkerhed

Cyberrisk Simulatoren og Træningscenter for Bestyrelser er en del af Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram. Der kan læses meget mere om programmet og dets arbejde her:

Projektejer:
Jens Stener
Direktør
js@bestyrelsesforeningen.dk

Projektansvarlig: 
Kirsten Hede
Projektdirektør
khe@bestyrelsesforeningen.dk

Kontakt

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.