Innovativ handelsplatform bygger bro mellem Kina og Danmark

Afsluttet
Nye teknologier

Projektet vil udvikle en digital B2B forretningsplatform, der skal sikre danske virksomheder bedre salgs- og eksportmuligheder i Kina.

Kina er et af Danmarks største eksportmarkeder, men globale rejserestriktioner, som følge af Corona-krisen, udfordrer de traditionelle forretningsgange og skaber barriere for øget eksport. De manglende muligheder for danske virksomheder i at rejse ud har skabt behov for alternative eksportværktøjer.

Projektet har til formål at skabe en B2B e-platform – en såkaldt Challenge Bridge for projektbaserede partnerskaber, hvor kinesiske kunder med forretningsudfordringer kan møde danske eksportører og indgå samarbejder om løsningener. Platformen fungerer ved, at kinesiske firmaer med hjælp fra Dansk Industris kontor i Kina – DI China uploader en business challenge, og giver muligheder for, at danske virksomheder derefter kan byder ind med produkter, services og løsninger. Platformen skal gøre det nemt for danske virksomheder også at gå sammen om udviklingen af en teknologibaseret produkt- eller serviceløsning og give kinesiske firmaer mulighed for at finde innovative partnere, der kan forbedre eksisterende forretningsmodeller mm.

Projektet bygges op over tre moduler, hvor der i første modul udvikles den tekniske infrastruktur og brugerflade for platformen.  Anden modul fokuserer på at etablere strategiske partnerskaber mellem Kina og Danmark igennem seminarer og møder. Og i det sidste modul onboardes danske virksomheder, og der tilbydes individuel support for at maximere deres udbytte af platformen.

Challenge Bridge skal give danske virksomheder et redskab til at etablere en direkte forbindelse til kinesiske kunder og derigennem øge eksporten. DI vil løbende evaluere modellen for at se, om B2B platformmodellen også kan kopieres til andre eksportmarkeder som eksempelvis USA, Japan og Sydkorea.

Projektet henvender sig til danske SMVer med eksportinteresse i Kina.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Challenge Bridge

Projektejer:
Dansk Industri

Periode:
2020-2021

Støttet med:
911.000 kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af DI China i samarbejde med en række leverandører:

KONTAKT

Projektejer
Kinga Christensen
Direktør
DI
kisz@di.dk
33773377

Projektansvarlig
Peter Bøgh Hansen
Head of DI China
DI
pmh@di.dk
22260198

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.