Erhvervslivets top skal bygge bedre netværk

Afsluttet
Internationalisering

Projektet vil forbedre Danmarks brand og styrkeposition inden for værdiskabende bestyrelsesarbejde og corporate governance.

Projektet har til formål at etablere en bestyrelsesuddannelse for netværksaktiviteter og netværksdannelse.

Selskabsledelse er en vigtig parameter for virksomhedernes konkurrenceevne, og deltagelse i et globalt bestyrelsesprojekt kan medføre markante fordele for dansk erhvervsliv og samfund. Initiativet er verdens første globale bestyrelsesprojekt. Projektet vil afholde årlige globale højniveau bestyrelseskonferencer – ‘Global Directors College konference’ om best practice bestyrelsesarbejde og om de udfordringer, som ejere, bestyrelse og ledelse af globale selskaber er stillet over for fremadrettet. 

Den primære målgruppe er bestyrelsesmedlemmer, direktører og investorer mv. i dansk erhvervsliv. Og danske erhvervsvirksomheder med internationale og globale aktiviteter eller ambitioner herom. 

Projektet udføres af Bestyrelsesforeningen i samarbejde med CBS, Stanford University, Board Academy Germany og Norges Handelshøjskole.

METODE

Det globale bestyrelsesprojekt ‘Bestyrelsesarbejde og global konkurrenceevne’ består af globale og regionale bestyrelsesuddannelser og konferencer og dertil knyttede netværksaktiviteter mellem bestyrelsesformænd og medlemmer, direktører og ejere fra Verdens førende bestyrelsesmiljøer. 

Der forventes deltagelse af 300-500 bestyrelsesmedlemmer, ledelse, institutionelle investorer, rådgivere og forskere. Deltagerkredsen vil være sammensat ligeligt med deltagere fra USA, Asien og Europa, primært Danmark. Konferencerne, som afholdes i hhv. København, Stanford og Singapore, komplementeres af regionale bestyrelsesuddannelses-, konference- og netværksaktiviteter, som vil blive gennemført med udgangspunkt i primært København, men også i Hamburg og Oslo/Bergen. 

EFFEKT 

Projektet har til hensigt at øge den internationale styrkeposition, som dansk erhvervsliv, danske bestyrelser og dansk forskning har opbygget inden for værdiskabende bestyrelsesarbejde og corporate governance. Det skal resultatere i en vedvarende global konkurrencefordel for danske virksomheder og dansk erhvervsliv som helhed.

Der er opstillet følgende succeskriterier for projektet: 

  • 20 danske virksomheder, heraf 10 SMVer, på baggrund af projektet efter tre år har fået et eller flere internationale medlemmer i deres bestyrelse. Disse tal forventes at stige kraftigt efter 4-5 år
  • Danske bestyrelsesmedlemmer efter tre år har fået tilbudt flere end 100 bestyrelsesposter i internationale selskaber, og at danske selskaber på baggrund af projektet i mindst 100 tilfælde har indledt dialog med internationale selskaber om forretningsudvikling mv.
  • 90% af de i projektet involverede danske virksomheder skal opleve, at de har udviklet deres kompetencer indenfor international best practice bestyrelsesarbejde og corporate governance standarder
  • 90% af de i projektet involverede internationale investorer mv. oplever, at de har fået et forøget kendskab til den nordiske corporate governance model
  • 90% af de i projektet involverede internationale investorer mv. vurderer, at danske selskabers corporate governance og bestyrelsespraksis gør Danmark attraktivt som land for investeringer og strategisk samarbejde

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Bestyrelsesarbejde og global konkurrenceevne

Projektejer:
Bestyrelsesforeningen

Periode:
2019-2021

Støttet med:
2,6 mio. kr.

Projektpartnere

Projektet udføres af Bestyrelsesforeningen i samarbejde med række danske og internationale aktører. Besøg dem herunder.

TEMAINDKALDELSE

Projektet er skabt i kølvandet på Industriens Fonds temaindkaldelse om globale alliancer.

LINKEDIN

På baggrund af temaindkaldelsen er oprettet en gruppe for emnet Globale Alliancer, hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og processen med at definere indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Tom Jacobsgaard
Direktør
40 53 08 03
tj@bestyrelsesforeningen.dk ​

Kontakt

Anders Wils

Direktionskonsulent

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.