Succesfuld mentorordning forlænges

Arkiveret
Nye teknologier

Ledere i vækstparate SMV’er har stor glæde af mentorer, der kan hjælpe med at realisere virksomhedens potentiale. Projektet ATV Mentor har opnået ny bevilling og løber nu frem til 2022.

Projektets topprioriteter

  1. Styrke ledelsesniveauet hos de deltagende virksomheder. 

  2. Fremme vækst, beskæftigelse, indtjening og eksport. 

  3. Opsamle erfaringer, der kan anvendes af andre SMV-virksomheder. 

En sparringspartner til vækst og innovation 

Projektet ATV Mentor forbinder virksomhedsledere i mellemstore virksomheder med erfarne erhvervsledere gennem en målrettet mentorordning. Ordningen, som blev søsat i 2015 og forløb frem til 2017, viste sig så gavnlig, at Industriens Fond i 2018 bevilgede endnu 0,9 mio. kr. til en ny 3-årig periode.  

ATV Mentor henvender sig særligt til virksomheder med vækstambitioner, og hvor ledelsen ved hjælp af den rette sparring har potentiale til at bringe forretningen et afgørende skridt videre. 

Her har du mulighed for at få indblik i mentorordningen. 

Et mentorforløb varer ét år og består af fire mentormøder samt et mindre antal fagligt relevante aktiviteter. Programmet har årligt kapacitet til 25-40 virksomheder, som lever op til følgende kriterier. 

De foreløbige resultater taler for sig selv 

Første del af ATV Mentor viste lovende resultater hen over de tre år programmet varede. Evalueringen viser, at 29 pct. af de i alt 55 deltagende virksomheder har opnået øget vækst på deres hjemmemarked. 21 pct. har opnået øget vækst på eksportmarkederne.  

Fokus tilpasses den enkelte virksomhed 

Mentorordningen baserer sig på konkret og handlingsorienteret sparring om emner, som er særligt vigtige for den deltagende virksomhed. Det kan blandt andet omhandle organisation, ledelse, kapitalstruktur, innovation, produktudvikling, markedsføring, internationalisering, IT og digitalisering.  

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
ATV Mentor

Projektejer:
Akademiet for de Tekniske Videnskaber

Website:
www.atv.dk

Periode:
2015-2022

Støttet med:
1.9 mio. kr.

videoer

Projektet har optaget fire korte film, der viser hvad man kan få ud af et projekt som ATV Mentor.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Dorthe Brander Pedersen
Chefkonsulent
51 20 68 80
dbp@atv.dk

Kontaktperson:
Maja Lænkholm
Konsulent
51 81 47 46
ml@atv.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.