Vi skal erkende at vi ikke kan undgå klimaforandringer

Klimaforandringer er i fuld gang med at ændre vores klode. Derfor er det på tide, at anerkende, at klimaforandringerne ikke kan undgås, og vi skal begynde at forholde os til, hvordan de ændrer vores verden – også i Danmark.

Menneskers liv på jorden har bidraget til omfattende klimaforandringer mange steder på kloden. De kommer til udtryk som oversvømmelser, tørke, skovbrande, voldsomt vejr og hedebølger, og forandringerne ændrer levebetingelserne for flora og fauna over hele verden. Udviklingen går stærkt og har så stor impact, at den sjette masseudryddelse nu for alvor er i gang.

Men klimaforandringer er en kompleks størrelse. Ofte bruges globale temperaturstigninger som et pejlemærke for, hvordan forandringerne kommer til udtryk i praksis. Og det er netop med udgangspunkt i de stigende temperaturer, at Founders of Tomorrow i år stiller skarpt på klimatilpasning.

Hvad skal vi gøre ved det?

Overalt på kloden lanceres målsætninger og hensigtserklæringer med henblik på at nedbringe udledningen af drivhusgasser og bremse klimaforandringerne. Men der er ofte meget langt fra tale til handling, og mange gode ambitioner bliver aldrig til skelsættende aktiviteter.

”Som det ser ud med de nuværende politiske ambitioner, vil de globale temperaturstigninger være tættere på 2,6 grader end de 1,5 grader, som var ambitionen i Parisaftalen. Det er vi nødt til at forholde os til. Det kræver handling og hurtig tilpasning. Først og fremmest skal vi erkende, at vi ikke kan undgå klimaforandringerne og forstå, hvor voldsomme konsekvenserne bliver, og hvor hurtigt de rammer os. Det her er ikke en opgave for vores børn og børnebørn,” siger Anders Hvid fra DareDisrupt, der står i spidsen for idékonkurrencen Founders of Tomorrow, hvor 60 entreprenante deltagere fra industrien, teknologisektoren, videnskaben og kunsten beskæftiger sig med klimatilpasning og mulige løsninger på området.

Founders of Tomorrow 2023

”Allerede i dag kan vi mærke, hvordan ændringer i klimaet forandrer vores liv her på jorden. Det har konsekvenser for os alle sammen – borgere, myndigheder, virksomheder og alle mulige andre. Vi har brug for at tilpasse os, og det kræver et nyt mindset og radikale innovationer. På Founders of Tomorrow arbejder vi med entreprenørskab og nye teknologier for at forme fremtidens iværksættere. Fremtidige stiftere, som har det rigtige mindset og de rigtige værktøjer til at skabe de nødvendige løsninger,” fortæller Anders Hvid.

Fem dage for fuld udblæsning

Gennem talks, workshops, samskabelse, netværksopbygning og fælles refleksion, stiller Founders of Tomorrow i 2023 skarpt på årets emne, klimatilpasning.Blandt talerne er udenrigsministeren fra Tuvalu, Simon Kofe, professor Katherine Richardson fra Københavns Universitet, kommende præsident for WWF, professor Adil Najam, stifter og direktør i Copenhagen Atomics, Thomas Jam og stifter af Grow Your Own Cloud, Cyrus Clarke. Alle talere og hele årets program kan der læses meget mere om på projektets hjemmeside.

Følg med fra hjemmekontoret

For at gøre emnet og projektet så vedkommende som muligt, lægger Founders of Tomorrow mange af programmets talks og workshops på Linkedin, så alle og enhver kan følge med – både live, såvel som forskudt.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.