Danske idéer skal drive innovationen fremad i dansk erhvervsliv

Afsluttet
Iværksætteri

Et uddannelsesforløb og en idékonkurrence skal gøre unge i stand til at skabe nye virksomheder og projekter med udgangspunkt i eksponentielt accelererende teknologier og globale problemstillinger.

Verden er i forandring. Industrier bliver brudt op af nye teknologier og andre globale påvirkninger. Samtidig står Danmark i midt i en økologisk krise, som både skaber udfordringer og forretningsmuligheder.  

Founders of Tomorrow (tidligere kendt som Danske Idéer) bringer deltagere sammen på tværs af baggrunde og faglige skel til et femdags intensivt uddannelsesforløb, for at lære dem om globale udfordringer, udviklingen af eksponentielle teknologier samt entreprenørskab. Formålet med forløbet er at udvikle det rette mindset, som skal skabe de radikale ideer og forretningsmodeller, Danmark skal leve af i fremtiden.

Som et nyt element i Founders of Tomorrow vil projektet inkludere medarbejdere fra etablerede virksomheder i SMV-segmentet. Founders of Tomorrow uddannelsen vil være en katalysator for forandring i virksomhederne, og dermed direkte fremme deres konkurrenceevne.

Projektet består af tre overordnede aktiviteter:

  • Founders of Tomorrow bootcamp. En årlig Bootcamp for 60 deltagere om nye teknologier, entreprenørskab, nye forretningsmodeller, innovation og som en indgang til Founders of Tomorrow fællesskabet. Bootcampen er organiseret omkring et årligt tema, som både har et stort potentiale, og hvor nye virksomheder kan skabe et tidligt fodfæste. 
  • Idekonkurrence for radikale ideer. Et event, hvor deltagerne pitcher de ideer, som de har udviklet i campen. Vindergruppen gives mentorstøtte til at modne deres ide yderligere med henblik på at blive optaget på et egentlig inkubationsforløb.  
  • Styrke værdien af Founders of Tomorrow alumni-gruppen med henblik på at skabe nye samarbejder og virksomheder.
  • Founders of Tomorrow Engine
    En datadrevet matchmaking platform, der kortlægger relevante relationer

Det overordnede mål med Founders of Tomorrow er at bidrage til konkurrenceevnen hos danske virksomheder ved at skabe nye ideer, der udnytter nye teknologier, nye forretningsmodeller og bidrager til løsningen af globale udfordringer.

På sigt vil projektet medføre udvikling af nye virksomheder og flere personer med de rette kompetencer til at skabe deres egen forretning. Derudover vil projektet styrke samarbejdet mellem de deltagende virksomheder og øge kompetencerne i indsatsen for at transformere danske SMVer. Endeligt er projektet med til at styrke forståelsen af de samfundsmæssige forandringer, værdiskift og muligheder i forbindelse med bæredygtighed, samt teknologi og innovation på tværs af samfund og industrier.       

Projektet henvender sig primært til unge med enten en forskningsmæssige eller entreprenørmæssig baggrund.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Founders of Tomorrow

Projektejer:
Dare Disrupt

Periode:
2018-2023

Støttet med:
4,19 mio. kr.

danske ideér

Projektet bygger videre på projektet Danske Ideer 2015-2017, som Industriens Fond tidligere har støttet. Læs mere om projektet her på hjemmesiden.

AFSLUTTENDE RAPPORT

Erfaringer og resultater fra perioden 2018-2020 er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

KONTAKT

Projektansvarlig og kontakt:
Anders Hvid
Co-founder og CEO
anders@daredisrupt.com

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.