Kan man regulere en revolution?

AI Act er blevet beskrevet som en regulering, der tager udgangspunkt i beskyttelse af EUs borgere

AI Act er blevet beskrevet som en regulering, der tager udgangspunkt i beskyttelse af EUs borgere

Kommer AI Act - altså den europæiske forordning om kunstig intelligens - til at hæmme den revolution, kunstig intellings er udråbt til at være?

Podcasten er produceret af AI Denmark

Hele 37 timer skulle parterne sidde omkring bordet helt op til deadline (og lidt over), før de blev enige om, hvordan man overhovedet skal definere AI.

AI Act er blevet beskrevet som en regulering, der tager udgangspunkt i beskyttelse af EUs borgere, og det er der naturligvis mange, som er glade for, men ikke alle.

AI Act er også blevet kritiseret for at lægge for store begrænsninger og administrative byrder på virksomheder, og kritikerne siger, at det vil hæmme innovationen i Europa.

I denne episode dykker vi ned i EUs AI Act, som nu meget snart kommer til at betyde, at alle tjenester, værktøjer eller produkter, som bruger kunstig intelligens skal klassificeres for hvilket niveau af risiko, løsningen har for brugerne.

AI Denmark har talt med professor Rebecca Adler-Nissen fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet om hendes vurdering af forordningen, balancen mellem regulering og forretning, og hvordan den kommer til at beskytte EUs borgere.

Derudover er der som sædvanlig korte AI-nyheder fra nær og fjern – denne gang blandt andet om kaniner og Kina.

Læs mere om AI Denmark her

Aktuelt

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.