INDUSTRIENS FONDS AI AWARD: Nedtællingen er i gang og finalisterne fundet  

Nedtællingen er i gang, og de tre finalister Tier1Asset, Nethire og BKI, kæmper om Industriens Fonds AI-pris på 200.000 kr. Vinderen kåres d. 25. august ved Innovationsfestivalen i Vejle.

Med prisen hylder AI Denmark og Industriens Fond for andet år i træk en dansk virksomhed som har lagt sig i selen for at integrere kunstig intelligens i forretningen. Det skal motivere og inspirere endnu flere virksomheder til at komme i gang med kunstig intelligens – og prisen skal styrke vinderens arbejde med videreudvikling af kunstig intelligens i forretningen. Det er Industriens Fonds direktør Thomas Hofman-Bang, der overrækker prisen:  

“Virksomheder, som formår at optage og omsætte ny teknologi på en god måde, øger konkurrenceevnen markant. Derfor skal en større del af dansk erhvervsliv i gang med at udnytte det store potentiale, som kunstig intelligens medfører – både når det kommer til automatisering og effektivisering, men også til innovation. Den udvikling vil vi gerne skubbe markant mere til.”  

Siger Industriens Fonds direktør Thomas Hofman-Bang, der glæder sig over et stærkt finalefelt.

Tre virksomheder er i finalen 

Fælles for de tre finalister er at de alle, som en del af 120 virksomheder over tre år, har deltaget i et forløb hos AI Denmark, der inspirerer og hjælper SMV’er med at komme hurtigere i gang med at udnytte data og AI-værktøjer i den digitale omstillingsproces. Finalisterne kan du møde i videoerne herunder, der giver et godt indblik i den brede palet af udfordringer, som kunstig intelligens kan hjælpe med:  

Softwarevirksomheden Nethire fortæller om, hvordan de med kunstig intelligens har udskiftet mavefornemmelser med data og algoritmer og dermed styrket deres beslutningsgrundlag markant.  

Refurbishvirksomheden Tier1Aset, der er specialiseret i genanvendelse af it, herunder bærbare computere gør os klogere på, hvordan især effektivisering i arbejdsgangene er et resultat af kunstig intelligens  

BKI er kendt som kaffen alle ka li – og nu har de med af kunstig intelligens fået sat kaffens smagsprofiler på formel, så det er algoritmer, der sikrer kaffen den helt rette smag. Det medfører både besparelser og fleksibilitet i indkøbdprocessen.  

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.