Thomas Hofman-Bang: Derfor skal du arbejde med modstandsdygtighed

Thomas Hofman-Bang, direktør, Industriens Fond

Thomas Hofman-Bang, direktør, Industriens Fond

Flere små- og mellemstore virksomheder skal arbejde strategisk med deres modstandsdygtighed for at styrke konkurrenceevnen.

Det er afsættet for, at vi i Industriens Fond nu tidobler indsatsen i projekt Modstandsdygtig.dk, der skal få flere danske virksomheder til at arbejde strategisk med deres robusthed. Konkret kan vi nu klæde op til 500 virksomheder på til at stå stærkere i et fortsat ustabilt marked. Det er en indsats, som der er et kæmpe behov for.

’Permakrise’ kalder på strategisk arbejde med modstandsdygtighed

Forandringer sker hurtigere og mere uventet end tidligere. Det store, aktuelle kludetæppe af kriser, som virksomhederne aktuelt navigerer i, lader til at have slået rødder som permanent vilkår.

Det betyder, at virksomheder skal tilpasse sig en ny verden, hvor nytænkning hurtigt skal omsættes til eksekvering, og hvor nye ideer hurtigt skal blive til nye løsninger.

Sagt på en anden måde; modstandsdygtighed skal være en integreret del af strategien og mindsettet. Derfor handler Modstandsdygtig.dk heller ikke alene om krisehåndtering, men om et langsigtet arbejde, der adresserer sårbarheder og ruster virksomheden i alle led.

SMV’er har indbyggede konkurrencefordele – udnyt det!

SMV’erne er ofte kendetegnet ved et overvejende driftsfokus, hvor der er begrænsede ressourcer til forretningsudvikling. De har færre menneskelige og finansielle ressourcer, og det kan sætte dem under pres, når krisen rammer.

At se en krisetid som mere end en nedgangstid kræver kapacitet og kompetencer. Men qua deres størrelse kan SMV’erne også handle mere agilt, når markedsvilkår ændrer sig, og det kan være en konkurrencefordel, som flere skal udnytte.

Beslutningsgangene er mere effektive, kundeforhold er ofte mere personlige, og der kan hurtigere reageres på ændrede behov. Hjulene er ganske enkelt ikke så ‘tunge’ at rulle i en ny retning, som de er på de store koncerner.

I krydsfeltet mellem modstandsdygtighed, rettidig omhu og proaktivitet ligger der stor fremtidig konkurrencekraft for danske virksomheder. Det er helt oplagt at handle på.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.