Danmark har kompetencer – USA har kapital

Flere grønne iværksættere skal søge kapital i USA

Flere grønne iværksættere skal søge kapital i USA

Danmark er global markedsleder inden for grønne løsninger. Og på den anden side af Atlanten, i USA, finder vi det største og mest robuste investeringsøkosystem i verden. De to styrkepositioner kombineres nu i et nyt iværksætterinitiativ.

Danmark er førende, når det handler om at reducere CO2-udledningen fra infrastruktur og industrien. Det bunder i mange års erfaringer med klima- og bæredygtighedstænkning, samt god teknologisk formåen.

Omvendt, så er USA ikke så langt fremme i den grønne omstilling. Men til gengæld findes der et velfungerende finansielt investeringsøkosystem over there, der dels kan stille kapital til rådighed, dels har velgennemprøvede iværksætterrammer, der giver iværksættere nogle unikke muligheder.

Med det nye initiativ Climate Tech Catalyzer, har Industriens Fond og Kaplak Ventures nu bygget en bro over Atlanten. Broen kobler danske klimainnovatører sammen med amerikansk kapital og kompetence. Målet er vækst og en bedre verden.

Det er let nok at købe en flybillet til New York. Men derfra og så til at komme i kontakt med de rigtige kunder og venturefonde, dét er en udfordring,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, og fortsætter:

Med projektet vil vi tage danske startups med stort potentiale og bringe dem hurtigt ind på det amerikanske marked. Her er der kæmpestore muligheder. Både afsætningsmæssigt, men også i forhold til at rejse kapital, fordi det amerikanske marked er et af de mest interessante markeder at søge finansiering på.

Industriens Fond har igangsat Climate Tech Catalyzer sammen med Kaplak Ventures og foreningen Catalyze, der i praksis står bag projektet.

Muligheden for at lancere danske scale-ups i USA tjener ikke kun det formål, at det kan give en økonomisk fordel for Danmark. Endnu vigtigere er det, at vi giver et af de førende lande i verden inden for den grønne transformation – Danmark – mulighed for at hjælpe til med at reducere CO2-udledningen fra hele værdikæder over hele kloden. Det er en virkelig meningsfuld opgave,” siger Jim Hagemann Snabe, senior partner hos Kaplak Ventures.

Netop den opgave, altså at hjælpe danske klimaiværksættere ud i verden for at bidrage til den grønne omstilling på den globale scene, er en opgave som Industriens Fond altid har vægtet højt.

Der skabes mange klimateknologiske startups med stort potentiale her i Danmark. Deres produkter og løsninger kan have en positiv indflydelse mange steder over hele verden. Det, de skal bruge for at få succes, er internationale partnerskaber, kommerciel ekspertise, smarte penge og markedsadgang. Og det er det, vi bringer til bordet ved at lancere denne nye katalysator,” siger Thomas Hofman-Bang om Industriens Fonds arbejde med bæredygtig produktion, grøn omstilling og internationalisering af dansk erhvervsliv.

Hvad er Climate Tech Catalyzer?

Iværksættere, der deltager i Climate Tech Catalyzer, får nogle unikke muligheder stillet til rådighed, som kan åbne døren til det amerikanske marked.

Som led i projektet, får klimaiværksætterne for eksempel mulighed for at lære af erhvervsfolk, der allerede har stor erfaring fra og viden om USA.

Iværksætterne kan også drage nytte af nogle af de amerikanske investorer og forretningsfolk, som Climate Tech Catalyzer samarbejder med. For eksempel i forbindelse med, at iværksætterne skal finde kapital, nye kunder eller værdifulde strategiske partnere.

Derudover, kan de danske klimaiværksættere også få glæde af Dreams & Details, der er en strategi- og lederskabsmodel, som giver iværksætterne en unik metode til at forfine strategien, og den såkaldte stakeholder story, så virksomheden appellerer mere til både investorer, potentielle kunder og fremtidige kollegaer.

Sidst, men absolut ikke mindst, får iværksætterne også adgang til et globalt netværk af mentorer med ekspertise inden for iværksætternes specifikke fokusområde.

Med projektet vil vi udnytte, at der er en infrastruktur og et omfangsrigt netværk med nogle succesfulde og erfarne erhvervsfolk i spidsen. De har et stort netværk i USA, som kan gavne de danske iværksættere. Det synes vi er et utroligt spændende greb, som vi ikke har afprøvet før,” siger Thomas Hofman-Bang.

Climate Tech Catalyzer gennemføres som et 2-måneders program. Som led i programmet, bringes de deltagende startups til ClimateHaven, et klimainnovationscenter skabt af Yale University og Connecticut Innovations.

På den måde får iværksætterne et fast tilholdssted i USA. Og ved at være knyttet til ClimateHaven kan de danske virksomheder desuden knytte bånd til et af verdens førende universiteter, beliggende i hjertet af den nordøstlige korridor mellem Boston og New York, og drage nytte af viden derfra, samt af de stærke forretningsmæssige forhold – også inden for bæredygtig innovation – som præger området.

Som afslutning på programmet vil hver af de deltagende startups rejse to timer sydpå til New York. Her skal de bruge en god uges tid sammen med førende klimateknologiske venturekapitalister, potentielle partnere og mulige virksomhedskunder, samt relevante forretningsmentorer.

Og til allersidst – inden programmet afsluttes – vil hver af iværksætterne deltage i en demodag foran et publikum bestående af potentielle investorer i hjertet af Manhattan.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.