Cybersikkerhed – Fra nødvendigt onde til konkurrencefordel 

Industriens Fonds Cyberprogram arbejder målrettet på at styrke cybersikkerheden i danske virksomheder. Det gør vi for, at virksomhederne skal stå stærkt i kampen mod stadig mere avancerede hackerangreb, og fordi vi tror på, at en stærk cybersikkerhed bidrager til deres konkurrenceevne. 

Et robust cyberforsvar og styrket konkurrenceevne er i dag to sider af samme sag – og med det afsæt står Cyberprogrammet bag en lang række projekter, der skal bistå små- og mellemstore virksomheder med at styrke deres digitale sikkerhed. 

Cybertruslen har aldrig været større, og alle typer virksomheder er i farezonen. De cyberkriminelle bliver kun dygtigere og får hele tiden nye metoder som fx AI i værktøjskassen. 

Flere og flere virksomheder – store som små – bliver derfor med rette mødt med krav om sikker og ansvarlig datahåndtering. Ikke bare fra lovgivning på området, men også fra kunder, leverandører og samarbejdspartnere, der ikke kan leve med risikoen ved at interagere med en aktør med utilstrækkelig cybersikkerhed i sin værdikæde.  

Kan man vise omverdenen, at man har styr på cybersikkerheden, kan det derimod vendes til en konkurrencefordel. Dermed er cybersikkerhed ikke kun et spørgsmål om at sikre sin virksomhed mod trusler fra it-kriminelle. Cybersikkerhed er samtidig en forretnings- og markedsmulighed. Også for den endnu ret spæde danske cybersikkerhedsindustri, som der er behov for at understøtte. For væksten og sikkerhedens skyld.   

Fokusområder 

Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram har fokus på særligt tre områder, som vi mener, har en særlig stor betydning for at gøre cybersikkerhed til en konkurrencefordel for virksomheder, og hvor vi som Fond ser, at vi kan spille en unik rolle: en stærkere cybersikkerhedsindustri i Danmark, konkurrencefordele gennem større modstandsdygtighed samt adgang til de rette cybersikkerhedskompetencer nu og i fremtiden. 







Kontakt

Nye projektidéer, faglige input, overvejelser og eventuelle spørgsmål hilses velkomne.

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nadika Bulathsinhala

Projektleder, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.