Virksomheder i vækst viser vejen

Med innovative produkter, attraktive forretningsmodeller og en sund sans for den gode handel, viser de danske gazelle-virksomheder hvordan koden til vækst og eksport kan knækkes. Og den kode skal komme flere til gode.

Med uddelingen af de prestigefulde gazelle-statuetter, fejrer Industriens Fond, sammen med Dagbladet Børsen, de hurtigst voksende virksomheder i Danmark. Det er der to grunde til.

For det første, så fortjener danske vækstvirksomheder at blive fejret. De skaber værdi til Danmark, de skaber arbejdspladser og de udvikler og leverer produkter, som kunder over hele kloden har glæde af.

For det andet, så kan de ambitiøse gazellevirksomheder tjene som inspiration til resten af dansk erhvervsliv. Hvordan har de gjort, hvordan skabes væksten, hvordan findes kunderne og hvordan sikres det, at fremdriften varer ved over tid, og at den enkelte virksomheds konkurrenceevne styrkes år efter år?

Svarene på den slags spørgsmål findes blandt andet hos gazellevirksomhederne og de svar kan være med til at styrke dansk erhvervsliv yderligere.

Bibs Production ApS blev årets fremstillingsgazelle i 2022.

Gazelle-virksomheder er danske virksomheder, på tværs af geografi og branchetilhørsforhold, der har opnået tårnhøj vækst.

Altså virksomheder, der hen over en årrække har formået at vokse eksplosivt og dermed lever op til en række ambitiøse vækst-kriterier.

I 2022 blev Bibs Production ApS, der har hjemme i Region Hovedstaden, kåret som landsvinder af fremstillingsgazellen. Det blev de som del af et stærkt finalefelt bestående af Powercon A/S, TinyMobileRobots ApS, Landson Emission A/S og Poul Johansen Maskiner A/S fra henholdsvis Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Sjælland.

Med Industriens Fonds engagement i gazelleuddelingerne har vi også en unik mulighed for at præge de temaer, som danske vækstvirksomheder præsenteres for gennem gazelle-uddelingerne rundt omkring i Danmark.

For eksempel har fonden sat fokus på bæredygtig produktion ved en masterclass i foråret 2022 og derudover beskæftiger Industriens Fond sig også med temaer som cybersikkerhed, nye teknologier og internationalisering, der på hver sin måde påvirker dansk erhvervslivs konkurrenceevne – og dermed også er temaer som nuværende og kommende gazeller bør forholde sig til.

Der kan i øvrigt læses meget mere om gazellepriserne og årets uddelinger på Gazelleprojektets egen hjemmeside.

Her kan man for eksempel læse om alle regions- og landsvindere, om gazellens historie og om hele den partnerkreds der, sammen med Industriens Fond, understøtter fejringen af de danske gazeller.

Udvalgte temaer

Bæredygtig produktion

Bæredygtig produktion

Læs mere
Industriens Fonds Cyberprogram arbejder målrettet på at styrke cybersikkerheden i danske virksomheder.

Cybersikkerhed

Cybersikkerhed

Læs mere
Danske virksomheder skal være først med nye teknologier

Nye teknologier

Nye teknologier

Læs mere
Industriens Fond arbejder for at få flere danske løsninger på det internationale marked.

Internationalisering

Internationalisering

Læs mere

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.