Stærkt samarbejde åbner sluserne for øget eksport af vandløsninger
Projektet vil øge danske virksomheders eksport af løsninger til vand- og spildevandsindustrien i Kina.
Danske virksomheder besidder en unik styrkeposition på mange vandteknologiske løsninger, som det kinesiske marked efterspørger. Kina er det dog et svært marked at forstå og knække koden til og særligt SMV’er, som ofte ikke har de rette kompetencer eller ressourcer, finder det udfordrende at etablere sig i Kina. Derfor er der behov for en løftestang til at skabe partnerskaber mellem de danske virksomheder og de kinesiske aktører.
Projektet U-S-E Water vil skabe bevidsthed om de vandløsninger, som anvendes i Danmark samt kortlægge lokale kinesiske entreprenørers- og distributørers ønsker med formålet at udvikle en eksportmodel, der tager udgangspunkt i konkrete markedsbehov.
Ved at belyse måden, hvorpå danske styrkepositioner inden for dette felt kan implementeres og anvendes i en kinesisk kontekst, er det hensigten, at projektet vil give indsigt i de behov og krav, som det kinesiske vandmarked, og dets aktører stiller for at gøre forretning med danske virksomheder.
Projektet udføres af Eksportforeningen, herunder Danish Water Technology Group samt Vandcenter Syd, Udenrigsministeriet og Shanghai Environmental Protection Industry Association.
Metode
Projektet henvender sig primært til danske SMV’er, som har potentiale til at sælge deres produkter til det kinesiske marked. Derudover har større danske virksomheder, der allerede er etableret i Kina, men ønsker støtte til at øge deres salg, også mulighed for at deltage i projektet.
Gennem en skræddersyet og målrettet indsats bestående af en række workshops, seminarer, roadshows, og kundebesøg i både Danmark og Kina understøttes danske virksomheder både i etablering af partnerskaber samt tilpasning og markedsføring af deres produkter/services til det kinesiske marked. Der tages særligt afsæt i områder inden for Smart Water, spildevandshåndtering, drikkevand samt vandløsninger til moderne byudvikling og klimatilpasninger.
Projektet forventes at nå ud til minimum 120 danske SMVer på tværs af industrier. I alt 33 virksomheder inddrages direkte i projektet.
Effekt
I løbet af projektet vil danske virksomheder tilegne sig en stor viden om det kinesiske marked, herunder de konkrete behov og krav, der stilles for at gøre forretning i Kina. Særligt forventes SMV’erne også at kunne drage nytte af den erfaring, som de etablerede danske vandvirksomheder kan bidrage med. Det er hensigten, at projektets fokus på øgede relationer og vidensdeling vil vække interessen hos kinesiske kunder og samarbejdspartnere og dermed føre til konkrete aftaler og salg af nyskabende produkter/services i Kina. Hertil, at det lykkes for en bredere kreds af danske vandvirksomheder at opnå et blivende salg i Kina.
På længere sigt er det forventningen at projektet vil resultere i en forøgelse af salget af dansk vandteknologi på mindst 450 mio. kr.pr. år.
Projektdata
Projektet
U-S-E Water
Danish Export Association
2019-2022
7,6 mio. kr.
U-S-E Water kort fortalt
TEMAINDKALDELSE
Projektet udspringer af den temaindkaldelse om Globale Alliancer, som Industriens Fond gennemførte medio 2018. Læs mere om både den og tidligere temaindkaldelser her:
Projektpartnere
Projektet udføres af Danish Export Association i samarbejde med række danske og kinesiske aktører:
- Vandcenter Syd (VCS)
- Den Danske Ambassade i Beijing
- Shanghai Environmental Protection Industry Association (SEPIA)
På baggrund af temaindkaldelsen er oprettet en gruppe for emnet Globale Alliancer, hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og processen med at definere indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.
KONTAKT
Projektansvarlig:
Anette Galskjøt
CEO
25 35 23 64
asg@danishexport.dk
Kontaktperson:
Ilse Korsvang
Head of Project Management
Telefon 50 89 44 88
Mail: ilse.korsvang@dk-export.dk