Dansk erhvervsliv som leverandør af bæredygtigt byggeri
Access Cities blev søsat med henblik på at styrke danske virksomheders eksport af grønne løsninger. Det blev til i alt 54 håndholdte eksportforløb og vigtig brobygning til tre internationale markeder.
DE VIGTIGSTE RESULTATER
Nye netværk og strategiske partnerskaber skabt af Access Cities i Singapore, München og New York City.
Øget markedsindsigt for danske virksomheder og synlighed om grønne danske kompetencer/løsninger
Eksportåbninger skabt gennem bl.a. 54 gennemførte håndholdte forløb, 4 åbne innovations calls og 3 challenge programmer.
Access Cities gør Danmark til grønt foregangsland
Fra december 2018 til august 2021 har projektet Access Cities styrket danske små og mellemstore virksomheders eksport af grønne løsninger på tre internationale bymarkeder: Singapore, München og New York City.
Access Cities blev sat i værk for at etablere en global alliance af organisationer, innovationsmiljøer og centrale byudviklingsaktører i Danmark og i de tre bymarkeder.
Projektet skulle udforske en ny eksportmetodik og etablere forløb for danske virksomheder, som gennem en lokal forankring skulle skabe brohoved til problemejere for at fremme danske virksomheders eksportmuligheder indenfor bæredygtig byudvikling.
Det resulterede i 54 håndholdte eksportforløb med danske SMV’er målrettet de tre bymarkeder. Derudover fik mere end 77 danske virksomheder øget international eksponering og markedsindsigt i bymarkederne.
Mere end 100 private og offentlige lokale organisationer var ligeledes involveret i projektets aktiviteter i markederne, og har nu kendskab til Danmarks grønne kompetencer og byløsninger. Hertil har over 2500 aktører været involveret på tværs af projektets aktiviteter i Danmark og udlandet.
Med henblik på at hjælpe danske SMVer i deres internationalisering blev der udviklet en guide over finansieringsmuligheder for danske SMVer samt to roadmaps inden for Smart City og Urban Water developments.
Access Cities havde afledte effekter
Access Cities har desuden skabt netværk og etableret strategiske partnerskaber mellem danske og udenlandske myndigheder, der alt sammen har styrket udlandets opmærksomhed på Danmark som grønt foregangsland.
Forløbet har skabt ny viden om udenlandske markeder og gjort danske virksomheder mere eksportmodne.
Med sine mange aktiviteter forskellige steder på kloden, har Access Cities også medvirket til – udover arbejdet med bæredygtig produktion – at styrke danske virksomheders internationaliseringsevne.
På den måde har projektet også understøttet Industriens Fonds arbejde med internationalisering og eksport.
Projektaktiviteter
Challenges
Open Innovation forløb
Håndholdte virksomhedsforløb
Projektet blev udført af State of Green i samarbejde med Danish Green Hub, Dansk Industri, Quercus Group, Eksportrådet, Cliemate-KIC samt Københavns og Aarhus Kommune. Derudover inkluderende en række internationale partnere: Nanyang Technological University i Singapore, det danske innovationscenter og Technische Universität i München samt Urban Future Lab i New York.
Relaterede projekter
Space Commercialisation Denmark
Internationalisering
Et Mere Kønsbalanceret Investeringsmiljø
Internationalisering
Startup Funding Playbook
Internationalisering
Nordic India Startup Summit
Internationalisering
Next Step India
Internationalisering
Dansk-Ukrainsk Forsvarsinnovationssamarbejde
Internationalisering
Projektdata
Projektet
Access Cities
State of Green
2018-2021
13,4 mio. kroner
PROJEKTPARTNERE
Projektet udføres af State of Green i samarbejde med række danske og internationale aktører. Besøg dem herunder.
Temaindkaldelse
Projektet udspringer af den temaindkaldelse om Globale Alliancer, som Industriens Fond gennemførte medio 2018. Læs mere om både den og tidligere temaindkaldelser her:
På baggrund af temaindkaldelsen er oprettet en gruppe for emnet Globale Alliancer, hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og processen med at definere indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.