Sourcing Excellence

Arkiveret
Internationalisering

For at holde fast i de udviklingsorienterede arbejdspladser i Danmark, skal virksomheder have mere viden om sammenhængen mellem produktion, indkøb og innovation.

En af vejene til at holde fast i de udviklingsorienterede arbejdspladser i Danmark er, at give virksomhederne mere viden om sammenhængen mellem produktion, indkøb og innovation. På den måde får de mulighed for at tage bedre strategiske beslutninger, når det handler om, hvem der leverer hvad til det enkelte produkt (sourcing).

I en tid med stadig mere flygtig placering af produktion, så ville projektet give danske virksomheder en konkurrencefordel især i forhold til de mere udviklingsorienterede dele af produktionen.

Projektet fokuserede på nye modeller for strategisk sourcing. Modellerne byggede på de bedste erfaringer og blev gjort tilgængelige for andre virksomheder. Samtidigt skulle der også forberedes en masteruddannelse indenfor området, som vil gøre det lettere at få den nyeste viden ind i virksomhedernes strategiske beslutninger.

Projektet holdte til på Center for Industriel Produktion (CIP) på Aalborg Universitet. Gruppen lededes af en professor og der var tilknyttet en række ph.d.-studerende til gruppen. I arbejdet blev der udviklet en model for ”Sourcing Excellence”, der gav danske virksomheder mulighed for at benchmarke sig og lære af modellens anbefalinger.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Sourcing Excellence

Om projektet

Projektnavn:
Sourcing Excellence

Projektejer:
Aalborg Universitet

Tid:
2010 – 2016

Støttet med:
6,2 mio. kroner

Hjemmeside:
www.sourcing.aau.dk

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

Rapport

Projektet har desuden udgivet rapporten: ‘Sourcing Excellence – En undersøgelse af sourcing excellence og kategoritankegangen i dansk industri’, som bygger på deres undersøgelser, og hvor de har opsumeret deres erfaringer herfra. Rapporten kan læses ved at besøge nedenstående links.

Kontakt

Projektansvarlig:
John Johansen
Professor
Telefon: 51 20 41 97
Mail: jj@business.aau.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Charlotte Kjeldsen Krarup
Udviklingschef
Telefon: 33 37 62 04
Mail: ckk@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.