Byggekonkurrence bygger bro til Kina

Aktiv
Internationalisering

Projektet vil promovere dansk bæredygtigt byggeri i Kina ved opførelse af et demohus under studenterkonkurrencen Solar Decathlon China.  Hertil er der udviklet et roadshow-koncept, som fremover vil præsentere danske byggeløsninger i Kina.

Solar Decathlon China er en tilbagevendende konkurrence, der tiltrækker mere end 50.000 besøgende og afholdes i Zhangjiakou i 2021. Eventen samler studerende, forskere og virksomheder fra hele verden, og giver lande mulighed for at showcase deres grønne produkter og knowhow indenfor byggebranchen.

Projektet giver ti danske innovative SMVer mulighed for at levere løsninger og teknologi til det danske energineutrale demohus. Formålet med projektet er at skabe en platform til at markedsføre dansk byggeteknisk innovation og hjælpe de ti SMV-leverandører med at komme ind på det kinesiske marked.

Projektet er opdelt i fire faser. I den første fase udvælges de ti leverandører af bæredygtige teknologier og materialer til opbygningen af demohuset. I anden fase kortlægges de udvalgte SMVers produkters potentiale i forhold til det kinesiske marked, og virksomhederne forbedres til indtog på det kinesiske marked. I projektets tredje fase matches de danske SMVer med kinesiske stakeholders, og demohuset vil blive anvendt som platform til at markedsføre dansk byggeri i Kina. Endeligt rundes projektet af med en evaluering af forløbet i form af en market entry report om SMVernes egentlige succes og læringsvideoer til andre SMVer om ”do’s and don’ts” i forhold til det kinesiske marked.

Ambitionen for projektet er at styrke netværket mellem Danmark og Kina med særligt henblik på at skaffe danske SMVer bedre adgang til det kinesiske marked og markedsføring af danske byggeriløsninger i Kina. Projektet skal føre til større eksport af dansk energieffektive løsninger til byggeriet. Projektet henvender sig til den danske byggebranche, der arbejder med eksport af bæredygtige løninger.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Solar Decathlon China

Projektejer:
Innovation Centre Denmark Shanghai

Periode:
2020-2023

Støttet med:
932.500 kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Innovation Centre Denmark Shanghai i samarbejde med følgende aktører:

KONTAKT

Projektejer:
Executive Director Martin Rune Hoxer
Innovation Centre Denmark Shanghai
+86 158 0058 0722
marhox@um.dk

Kontakt

Katinka Thyssen Neumann

Studentermedhjælper

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.