Innovationslab løfter internationalt samarbejde

SDC Forward Lab
Aktiv
Internationalisering

SDC Forward Lab er knyttet til Industriens Fonds Hus i Kina og bygger bro mellem Kina og Danmark på områder som innovation og iværksætteri.

SDC Forward Lab er etableret som et innovativt center, placeret i Beijing, med det formål at styrke relationerne mellem danske og kinesiske innovationsmiljøer og skabe en platform, hvor danske studerende og virksomheder kan udforske og udvikle banebrydende idéer.

Labbet placeres i Industriens Fonds Hus og vil primært betjene danske studerende, forskere og små og mellemstore virksomheder, som ønsker at udnytte det voksende potentiale på det kinesiske marked – især inden for teknologisk innovation og produktudvikling.

Hvad bidrager SDC Forward Lab med?

Labbet er skabt på baggrund af et ønske om at give danske studerende og virksomheder lettere adgang til Kinas dynamiske innovationsklynger og erhvervsliv.

SDC Forward Lab fungerer derfor som en bro mellem danske interessenter og det kinesiske innovationsmiljø ved blandt andet at tilbyde adgang til den førende innovationshub Innoway i Beijing.

Labbet er et fysisk og virtuelt rum, hvor danske og kinesiske aktører kan mødes og samarbejde. Gennem en kombination af avanceret prototypeteknologi og netværkstilbud, vil SDC Forward Lab tilbyde:

  • Tværfaglige projekter: Labbet opfordrer studerende fra forskellige fagområder til at udvikle projekter sammen, hvilket giver dem mulighed for at få praktisk erfaring med tværfaglig innovation.
  • Prototyping og teknologi: Med udstyr inden for 3D-print, laserskæring, virtual reality og augmented reality kan studerende eksperimentere med nye produkter og løsninger.
  • Mentorordning og branchetilknytning: Gennem et tæt samarbejde med mentorer fra både den danske og kinesiske industri vil studerende og forskere få hjælp til at videreudvikle deres idéer til implementerbare forretningsmodeller.
  • Kommercialisering: Labbet støtter studerende i at bringe deres projekter videre til markedet gennem vejledning om forretningsudvikling og kontakt til venturekapital og investeringsmuligheder.
  • Matchmaking og netværksaktiviteter: Labbet vil løbende arrangere events, hvor danske virksomheder kan møde kinesiske innovationspartnere, og gennem labbet kan danske virksomheder få fodfæste i det kinesiske økosystem.

Fordele for danske virksomheder

For små og mellemstore danske virksomheder, der ønsker at udvide deres aktiviteter til Kina, er labbet en unik indgang. Gennem labbet får virksomhederne nogle helt særlige muligheder:

  • Adgang til Kinas innovationshotspots: Via samarbejder med relevante aktører i blandt andet Zhongguancun får virksomheder adgang til et netværk af potentielle partnere og kunder.
  • Forøget synlighed i det kinesiske marked: Labbet arbejder tæt sammen med danske handels- og innovationscentre i Kina for at fremme danske virksomheder og deres projekter.
  • Praktisk innovation og afprøvning: Danske virksomheder kan bruge labbets faciliteter og få indsigt i nye teknologiske løsninger og metoder, som kan anvendes i deres produktudvikling.
  • Kommercialisering af innovative løsninger: Labbet hjælper danske virksomheder med at omsætte idéer og projekter til kommercielle produkter ved at facilitere feedback-sessioner, demo-dage og adgang til et bredt netværk af både danske og kinesiske investorer.

Effekten måles på flere måder

SDC Forward Lab sigter mod at være en selvbærende enhed inden for få år. Ved at rotere ledelsen af labbet mellem forskellige fagområder kan alle akademiske discipliner bidrage til driften af labbet og samtidig bringe en mangfoldighed af idéer og perspektiver til bordet.

Over tid skal labbet blive et naturligt mødested for danske og kinesiske innovationstanker og sikre, at studerende og virksomheder opnår maksimalt udbytte af deres projekter.

Forward Lab måler sin succes på en række forskellige parametre. Der måles på antallet af innovative samarbejder, herunder en løbende evaluering af antallet af projekter, der involverer både danske og kinesiske aktører.

Der måles også på kommercialiseringsgrad, hvor der kigges på antallet af studenterprojekter, der bliver til faktiske virksomheder eller kommercielle løsninger.

Og så måles der på mængden af events og antal deltagende virksomheder og investorer, samt antallet af studenterprojekter, som involverer flere discipliner og som styrker det interkulturelle samarbejde.

Samlet set repræsenterer SDC Forward Lab en stor mulighed for danske virksomheder og studerende til at få førstehåndsindblik i det kinesiske marked, opbygge relationer og skabe innovation, som både har værdi i Danmark og internationalt.

Og samlet set er ambitionen at projektet får skabt en platform, hvor dansk innovation kan udvikle sig i samarbejde med Kinas førende tech-økosystemer – til gavn for både erhvervslivet, uddannelsessektoren og samfundet som helhed.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
SDC Forward Lab

Projektejer:
Aarhus Universitet (SDC)

Website:
Læs om SDC

Periode:
2019-2024

Støttet med:
0,3 mio. kroner

SDC Forward Lab

Labbet er knyttet til Industriens Fonds Hus i Kina og bygger bro mellem Kina og Danmark på områder som innovation og iværksætteri.

Kontakt

Katinka Thyssen Neumann

Programmedarbejder, Bæredygtig Produktion

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.