Risikoens Tveæggede Sværd

Arkiveret
Internationalisering

Risikoens Tveæggede Sværd blev søsat i 2017 med det formål at forbedre virksomheders evne til at forudse, hvornår der skal investeres og risikotagning bør foretages. Midlet er to digitale hjælpeværktøjer til vejledning og anbefalinger.

De vigtigste resultater

  1. Bevillingen fra Industriens Fond har givet 44.000 SMV’er og rådgivere kendskab til projektets viden og værktøjer 
  2. Udvikling af to værktøj: Investeringserfaringer og Investeringsværktøjet. 
  3. Mere en 900 SMV’er har fået kompetenceløft.

Mere vækst og værdiskabelse med færre risikofyldte investeringer

Virksomheder, der går konkurs, har ofte taget store risici i form af sats på nye produkter, nye teknologier, foretaget afgørende investeringer og oparbejdet høj gæld som følge deraf. Men det samme kan også siges om virksomheder, der har leveret vækst og værdiskabelse. Forskellen er bare, at der er det gået godt. Derfor er det afgørende, at danske virksomheder kan forudse, hvornår risikotagning bør foretages, og hvornår risici skal undgås.

Det kan de i højere gad nu med værktøjet Investeringserfaringer, der indeholder 3.200 virksomheders erfaringer med forskellige investeringer. Investeringserfaringer kan bruges til inspiration til planlægningen af virksomhedens næste investering. Værktøjet peger blandt andet på gode råd samt risici ved i alt 14 af de hyppigste investeringer, fra digitalisering og medarbejderudvikling til insourcing.

Investeringsværktøjet er det andet hjælpemiddel, som tager udgangspunkt i virksomhedens parathed. Her får brugeren feedback på, hvor parat denne er til at foretage en ønsket investering. Værktøjet giver også en anbefaling til, hvad brugeren især skal være opmærksom på, når denne forbereder og gennemfører sin investering. Investeringsværktøjet bygger ligesom Investeringserfaringer på forskning i projektet og 3.200 virksomheders investeringer.

Begge værktøj har i projektperioden haft godt 985 besøgende, og har ført til kompetenceløft via opkvalificering af konsulenter fra erhvervshuse. Værktøjerne er til rådighed på ejerlederen.dk.

Projektets aktiviteter

Bevillingen fra Industriens Fond muliggjorde iværksættelsen af workshops og en formidlingskonference, hvor henholdsvis 50 og 260 deltog. 67 % tilkendegav at de i væsentlig grad havde fået ny viden om investeringer i SMV’er. 

Projektet bestod af tre hovedaktiviteter:

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Projekt Highlights: Kompetenceløft sikrer den gode investering

Projektejer:
Copenhagen Business School

Periode:
2017-2021

Støttet med:
4,5 mio. kroner

TEMAINDKALDELSE

Projektet udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om ledelse, som blev gennemført i starten af 2017. Læs mere om denne og tidligere temaindkaldelser her på hjemmesiden.
Temaindkaldelser

Projektpartnere

Projektet udføres i et tæt samarbejde mellem CBS, FSR – Danske Revisorer og Væksthus Midtjylland. Besøg de forskellige partneres hjemmesider her:
CBS
FSR – Danske Revisorer
Midtjyllands Væksthus

Podcast

Hvilke faldgrupper skal du tage højde for, når du som ejerleder investerer?

Podcast: Rig på viden

Når SMV’er investerer – Thomas Plenborg

KONTAKT

Projektansvarlig og kontaktperson:
Thomas Plenborg
Professor
Telefon: 38 15 23 42
Mail: tp.acc@cbs.dk

Kontakt

Anders Wils

Direktionskonsulent

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.