Målrettet brobygning bringer dansk medtech til Amerika

Afsluttet
Internationalisering

MedTech Bridge vil skabe særlige hubs i USA for at styrke danske medtech-virksomheders adgang til attraktive medtech-markeder.

Formålet med MedTech Bridge er at skabe en samlet indsats for at opdyrke og styrke globale alliancer med udvalgte centrale aktører i udlandet, der målbart kan opgradere danske medtech-virksomheders styrkepositioner og vækstambitioner på eksportmarkederne.

MedTech Bridge skal blandt andet formidle og vejlede om best-practice, skabe kompetencenetværk, udvikle anvendelsesorienterede vækstprogrammer og mentorforløb for de danske virksomheder i branchen.

Projektet fokuserer i første omgang på USA, der sidder på over halvdelen af den globale medtech-omsætning og fungerer som gateway til andre regionale markeder. Projektet vil efter to år evaluere muligheden for at udvide fokus til at inkludere andre relevante medtech-markeder.

Projektets primære målgruppe er etablerede danske medtech-virksomheder, defineret som virksomheder, der producerer eller er underleverandører af medicinsk udstyr eller digitale sundhedsløsninger underlagt regulatoriske forordninger.

METODE

MedTech Bridge er et erhvervsprogram, der fysisk forankres med et videnscenter i Danmark og satellitkontorer (hubs) i udlandet, i første omgang i USA. Derudover har MedTech Bridge et vidtforgrenet netværk af alliancepartnere, der øges i takt med programmets udrulning.

MedTech Bridge er et helt nyskabende globalt orienteret allianceopbygningskoncept i tre dimensioner, hvor der bygges en stærk alliance mellem den danske medicoindustri og verdens største hovedmarked for medtech, nemlig USA. Derudover vil interne alliancer blandt de stærkeste aktører på hovedmarkedet udvikle sig til en yderligere dynamisk fordel for danske medtech-virksomheder, samt dannelsen af en struktur, der kan benyttes til etablering af lignende globale allianceinitiativer i andre lande efterfølgende. 

EFFEKT

Projektet sigter efter at skabe værdi ved at samle et kompetent medtech-fokuseret netværk af kompetence- og alliancepartnere og knytte dem tættere til de danske virksomheder. Projektets effekt ventes at være banebrydende og vedvarende, og der skal være tale om opbygning af vedvarende relationer og opmærksomhed fra USA. Der er opstillet følgende succeskriterier for projektet: 

  • Øget eksport blandt målgruppen.
  • Øget antal partnerskaber mellem danske og amerikanske aktører.
  • Øget tilgang til finansieringsmuligheder, og målbar stigning i investeringer ind i den danske medicoindustri.
  • Flere aktive danske medicovirksomheder med kommerciel aktivitet i USA.
  • Flere danske medtech-patenter skal registereres i USA.
  • Antal registrerede deltagere i MedTech Bridge-aktiviteter skal nå 100 virksomheder inden 2020.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
MedTech Bridge

Projektejer:
DTU Business

Periode:
2018-2021

Støttet med:
8,83 mio. kr.

PROJEKTPARTNERE

Projektet varetages af DTU Business og gennemføres i samarbejde med en række partnere. Besøg dem her.

TEMAINDKALDELSE

Projektet udspringer af den temaindkaldelse om Globale Alliancer, som Industriens Fond gennemførte medio 2018. Læs mere om både den og tidligere temaindkaldelser her.

LINKEDIN

På baggrund af temaindkaldelsen er oprettet en gruppe for emnet Globale Alliancer, hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og processen med at definere indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Tim Damgaard Christensen
Managing Partner, MedTech Bridge Denmark
tim@medtechbridge.org
51 94  56 84

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.