Iværksætterhus på Niels Brock

Afsluttet
Nye teknologier

Projektet vil øge prestigen af erhvervsuddannelserne ved at etablere et iværksætterhus med et moderne fysisk ”Vækst-Hub” og en helt ny erhvervsuddannelse på Niels Brock.

Dansk erhvervsliv står overfor udfordringer i forhold til manglen på fremtidige iværksættere, hvis ikke der uddannes elever med de rette kompetencer. I dag findes der ingen praktisk iværksætteruddannelse på ungdomsuddannelsesniveau, hvor de unge tilegner sig praktiske handlekompetencer som iværksættere.  Derfor vil projektet etablere et iværksætterhus med et fysisk ”Vækst-Hub” samt en ny erhvervsuddannelse på Niels Brock.

Formålet er at opbygge et særligt studiemiljø, som skal tiltrække unge ressourcestærke talenter, og få flere til at søge ind på de danske erhvervsuddannelser i fremtiden. Selve uddannelsen består af et individualiseret accelerationsprogram, som skal motivere og klæde eleverne på til at starte egen virksomhed. Bevillingen fra Industriens Fond er i sær møntet på projektets følgeforskning, accelerationsmodul og udgifter i forbindelse med deres advisory board.

Målgruppen er elever med endt ungdomsuddannelse, primært EUX, HHX, STX, HF og HTX samt uddannelsesinstitutioner inden for viden, innovation og iværksætteri.

METODE

Advisory Board
Projektet vil nedsætte et advisory board på Niels Brock til rådgivning af ledelsen af den nye uddannelse. Advisory boardet skal tilføre viden og indsigt fra iværksættermiljøet og vil på fire årlige møder rådgive om etablering og drift af start-ups.

Accelerator Modul
Der etableres et accelerator modulr på iværksætteruddannelsen, som skal booste de start-ups, der oprettes på forløbet. Ambitionen for modulet er at uddanne eleverne til både at kunne etablere virksomheder, men derudover også se sig selv som vækst-iværksættere, der på sigt ønsker at accelerere deres en-mandsfirmaer til store globale virksomheder.

EFFEKT

Projektet har til hensigt at øge mængden af iværksættere i Danmark ved at uddanne flere elever til at starte egne virksomheder. Projektet skal resultere i vidensopbygning blandt eleverne med henblik på at skabe nye iværksættere og i sidste ende øge Danmarks konkurrenceevne.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Iværksætterhus på Niels Brock

Projektejer:
Niels Brock

Periode:
2019-2021

Støttet med:
401.000 kr

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Niels Brock i samarbejde med følgende partnere:

KONTAKT

Projektansvarlig:
Anya Eskildsen
Adm. direktør
Telefon: 23 21 45 41
Mail: aes@brock.dk

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.