Platform hjælper startups med brobygning til asiatiske investormiljøer

Afsluttet
Internationalisering

Innovation Lab Asia blev igangsat i 2018 med henblik på at styrke danske iværksætteres adgang til asiatiske investormiljøer, med særligt fokus på Japan. Der er kortlagt syv asiatiske investeringsmiljøer og etableret en platform, som gør det nemmere for danske og nordiske iværksættere at samarbejde og skabe formelle såvel som uformelle partnerskaber med asiatiske investorer.

De vigtigste resultater

  1. Platform for samarbejde via innovationlabasia.dk  

  2. Ny viden og erfaring om muligheder og begrænsninger i samarbejdet med asiatiske, særligt japanske, investeringsmiljøer. 

  3. Øget synlighed, nye partnerskaber og investeringsleads for danske startups. 

  4. Ny viden blandt asiatiske investormiljøer om danske og nordiske startup. 

  5. Større villighed blandt danske startups til at søge muligheder i Japan og Østasien. 

Stærkere nordisk samarbejde og dybere forbindelse med Asien 

Med formålet at styrke vækstbetingelserne for danske start-ups, så de i højere grad udvikler sig til scale-ups og større virksomheder, påbegyndte projektet en eksplorativ rejse med henblik på at forbinde danske og nordiske startups og innovationsmiljøer med asiatiske teknologiske hubs og investormiljøer.  

Der er i projektet udgivet en lang række landerapporter og brancherapporter, og der er afholdt seminarer, pitch-sessions mv.  for danske startups med målet at øge deres viden og motivation for at søge muligheder i Østasien. Japan blev valgt som primært fokusland. 

Hjemmesiden innovationlabasia.dk blev skabt som samlingspunkt, og fungerer i dag som facilitator af viden, kontakter og events med over 2000 besøgende om måneden.  

Resultater og læring fra projektet føres med over i projektet Nordic Asian Venture Alliance.  

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Innovation Lab Asia

Projektejer:
Asia House

Periode:
2018-2021

Støttet med:
4,35 mio. kr.

Innovation lab asia

Initiativet kan følges på projektets hjemmeside. Den kan besøges her.

Projektpartnere

Projektet varetages af Asia House. Øvrige projektpartnere omfatter TechBBQ, Innovation Centre Denmark i Bangalore og Copenhagen Business School. Læs mere om partnerne nedenfor.

Guides til økosystemet

Innovation Lab Asia har udarbejdet guides til forskellige innovative økosystemer rundt om i verden og deres vigtigste interessenter.

LINKEDIN

På baggrund af temaindkaldelsen er oprettet en gruppe for emnet Globale Alliancer, hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og processen med at definere indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Susanne Rumohr Hækkerup
Direktør
Telefon: 30 58 86 68
Mail: srh@asia-house.dk

Kontaktperson:
Peter Johansen
Projektleder
29 87 88 87
pj@asia-house.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.