Danske iværksættere skal vokse i Asien

Afsluttet
Internationalisering

Nordic Asian Venture Alliance hjælper danske iværksættere med at skalere forretningen, erobre asiatiske vækstmarkeder og hente risikovillig kapital hos investorer i Asien.

Projektets topprioriteter

  1. Fremme mulighederne for vækst hos danske startups i Asien.

  2. Tiltrække især østasiatisk investorkapital.

  3. Sikre et Asien-fokuseret økosystem for danske tech-virksomheder.

Asiens økonomi er stor. Pengene er mange og de er ofte på jagt efter gode idéer. Således rummer Asien store potentialer for danske startups. Men selvom mulighederne er mange, så har danske startups stadig svært ved at trænge igennem. Derfor har Nordic Asian Venture Alliance, ofte blot kaldet NAVA, til formål at tiltrække asiatisk kapital til danske startups.

Det sker blandt andet gennem et digitalt viden- og matchmakingforum for virksomheder, investorer og andre relevante aktører. Gennem forummet banes vejen for nye samarbejder, direkte investeringer, tiltrækning af asiatiske Limited Partners og etableringen af en dansk-asiatisk venture fond.

Og derudover skal projektet også – helt generelt – fremme de danske iværksætteres muligheder for og lyst til at prøve kræfter med markederne i regionen, hvoraf mange er kendetegnet ved høje vækstrater og umiddelbar interesse for nogle af de danske styrkepositioner – herunder design, bæredygtighed og digitalisering.

Digital platform skal gøre afstanden kortere

Nordic Asian Venture Alliance tager afsæt i erfaringerne fra et tidligere projekt, Innovation Lab Asia, som kortlagde nogle af startupmiljøets specifikke og mest presserende behov. Det tidligere projekt opbyggede tillige netværk for syv innovationsmiljøer, hvilket gør en digital platform til den oplagte ramme for Nordic Asian Venture Alliance.

Projektet præsenterer i dag mere end 200 startups og en række danske, nordiske og asiatiske investorer på platformen. De danske startups præsenteres på engelsk, japansk, kinesisk og koreansk og målsætningen er, at mindst 30 procent af de besøgende på platformen skal komme fra Asien.

Et roadmap til eksport og ekspansion

Projektet skal munde ud i en køreplan til danske virksomheders internationale ekspansion og i det hele taget skubbe på for at øge antallet af danske startups og såkaldte scaleups i Asien.

Ambitionen er, at de virksomheder, der er med i Nordic Asian Venture Alliance, øger deres kendskab til mulighederne i Asien og at flere derved får konkrete leads til enten asiatiske investeringer eller markedsmuligheder.

Projektet skal desuden resultere i et stærkere investormiljø med øget fokus på Asien, samt en tydelig dansk markedsekspansion i Asien.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Nordic Asian Venture Alliance

Projektejer:
Asia House

Periode:
2021-2022

Støttet med:
2021 - 2022: 5,6 mio. kroner
2023 - 2025: 1,8 mio. kroner

Projektpartnere

Projektet udføres af en partnerkreds med bredt kendskab til både iværksætteri og det asiatiske marked og samfund.

Kontakt

Projektejer
Susanne Rumohr Hækkerup
Direktør
Asia House Denmark
35 26 56 11
srh@asia-house.dk

Projektansvarlig
Peter Johansen
Projektleder
Asia House Denmark
29 87 88 87
pj@asia-house.dk

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.