Big in Japan: Danske startups skal vækste i Østasien

Aktiv
Internationalisering

Et nyt økosystem og investor-miljø skal hjælpe unge tech-startups med at skalere forretningsideer og erobre østasiatiske vækstmarkeder.

Projektets topprioriteter

  1. Fremme mulighederne for danske startup-succeser i Østasien.

  2. Tiltrække østasiatisk investorkapital

  3. Sikre et Asien-fokuseret økosystem for tech-virksomheder.

Spark døren ind via stærkt nordisk samarbejde

Kina, Korea og Japan er nogle af Asiens største vækstmarkeder med stort eksportpotentiale for danske startups. Men på trods af et stærkt lokalt investormiljø har danske tech-startups stadigt svært ved at trænge igennem.

Nordic Asian Venture Alliance (NAVA) har til formål at tiltrække østasiatisk kapital til danske startups samt fremme virksomhedernes muligheder og lyst til at prøve kræfter med markederne i regionen. Dette skal blandt andet ske gennem et digitalt viden- og matchmaking-forum for både virksomheder, investorer og andre relevante aktører. Nye samarbejder, direkte investeringer, tiltrækning af asiatiske Limited Partners og en dansk-asiatisk venture fond er hver især mulige mål for projektet.

Digital platform skal gøre afstanden kortere

NAVA tager afsæt i erfaringerne fra det tidligere projekt, Innovation Lab Asia, som kortlagde nogle af startupmiljøets specifikke behov. Projektet opbyggede tillige netværk for syv innovationsmiljøer, hvilket gør en digital platform til den oplagte ramme for NAVA.

Projekter identificerer indledningsvis 240 danske og nordiske startups foruden en række danske, nordiske og asiatiske investorer. 160 nordiske startups (heraf 70 danske) præsenteres på engelsk, japansk, kinesisk og koreansk på den digitale platform, der skal have minimum 1.000 besøgende per måned. Heraf skal 30% komme fra fra Asien. 

Et roadmap til eksport og ekspansion

Projektet skal munde ud i en køreplan til danske virksomheders internationale ekspansion og i det hele taget skubbe på for at øge antallet af danske startups og såkaldte scaleups i Asien.

Det er ambitionen, at alle deltagende virksomheder øger deres kendskab til mulighederne i Østasien og at flere får konkrete leads til enten asiatiske investeringer eller markedsmuligheder. Projektet skal desuden resultere i et stærkere investormiljø, dansk markedsekspansion i asien samt sikre et langsigtet levedygtigt økosystem til understøttelse af fremtidens tech-virksomheder.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Nordic Asian Venture Alliance

Projektejer:
Asia House Denmark

Periode:
2021-2022

Støttet med:
5,6 mio. kroner

Projektpartnere

Projektet udføres af Asia House i samarbejde med følgende aktører.

Projektejer

Susanne Rumohr Hækkerup
Asia House Denmark
35 26 56 11
srh@asia-house.dk

Projektansvarlig

Peter Johansen
Projektleder
Asia House Denmark
29 87 88 87
pj@asia-house.dk

 

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden