Projektledelse med fokus på impact og høj fart

Aktiv
Nye teknologier

Ny metode til projektarbejde i virksomheder skal halvere projektforløbets varighed og fordoble den effekt der kommer ud af det enkelte projekt.

Projektets topprioriteter

  1. At skabe større positiv impact ud af de projekter der gennemføres i danske virksomheder.

  2. At sætte fart og lederskab øverst på dagsordenen inden for projektledelse.

  3. At skabe en metode – Half Double – der bliver det foretrukne valg, når danske virksomheder laver projekter.

Succesraten for projekter der lykkes i dansk erhvervsliv er for lav. Kun hvert tredje projekt har succes og det påvirker innovationen.

I 2015 satte Project Half Double sig derfor for, at optimere projektarbejdsformen i virksomheder. Ambitionen var – og er stadigvæk – at skabe forandringer på samme måde som Lean har forbedret virksomhedernes daglige drift.

Projekter fylder meget, men giver for lidt

En stor del af en virksomheds samlede tidsforbrug kan henføres til ”arbejdet med projekter”. Det gælder både inden for IT, produktudvikling, produktionen og i andre dele af virksomheden.

Half Double-metoden, der hjælper virksomheder med at have øget fokus på impact, flow og leadership i deres projekter, har vist sig at være nøglen til en højere succesrate i projekter, som ved brug af metoden både øger deres succesrate og samtidig reducerer deres varighed betydeligt.

Half Double virker – nu skal den udbredes

Metoden er blevet afprøvet i mange forskellige virksomheder. Den har ført gode resultater med sig og nu arbejdes der ihærdigt på at målrette, sprede og skalere metoden, så alle danske virksomheder – også de små og mellemstore – kan få gavn af den.

Med udbredelsen følger der også træning og uddannelse og det er således fortsat ambitionen, at metoden vil blive anvendt på lige fod med internationale projektledelsesværktøjer som PRINCE2, SCRUM og SAFe.

Forankring og certificering

For at understøtte arbejdet med Half Double i dansk erhvervsliv, er der blevet etableret et uafhængigt og selvfinansierede Half Double-institut.

Instituttet ejer i dag brandet, konceptet og akkrediterings- og certificeringsstandarderne for Half Double og står for at drive den videre spredning af metoden.

Målet med den fortsatte spredning er at opnå et tipping point, hvor mængden af succesfulde projekter og positive forandringer i dansk erhvervsliv gør, at metoden bliver det naturlige valg for både små og store danske virksomheder og på sigt bliver en udbredt projektstandard.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Half Double

Projektejer:
Half Double Institute

Periode:
2014-2024

Støttet med:
2014 - 2018: 12,5 mio. kroner
2018 - 2023: 15,8 mio. kroner
2023 - 2024: 1,0 mio. kroner

aFSLUTTENDE RAPPORTer

Projektets første faser er afsluttede og der kan læses om erfaringer og resultater her.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Christina Sejr Pedersen
Direktør
Half Double Institute
31 36 60 09

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.