Innovativ projektledelse med fokus på impact øger produktiviteten
Ny metode til projektarbejde i virksomheder skal halvere projektforløbets varighed og fordoble den effekt der kommer ud af det enkelte projekt.
Projektets topprioriteter
At skabe større positiv impact ud af de projekter der gennemføres i danske virksomheder.
At sætte fart og lederskab øverst på dagsordenen inden for projektledelse.
At skabe en metode – Half Double – der bliver det foretrukne valg, når danske virksomheder laver projekter.
Succesraten for projekter der lykkes i dansk erhvervsliv er for lav. Kun hvert tredje projekt har succes og det påvirker innovationen. I 2015 satte Project Half Double sig derfor for, at optimere projektarbejdsformen i virksomheder.
Ambitionen var – og det er den stadigvæk – at skabe forandringer på samme måde som Lean har forbedret virksomhedernes daglige drift.
Projekter fylder meget, men giver for lidt
En stor del af en virksomheds samlede investeringer og tidsforbrug kan henføres til arbejdet med projekter.
Det gælder både inden for IT, i virksomhedens produktudvikling, i produktionen og i alle mulige andre dele af virksomheden.
Half Double-metoden, der hjælper virksomheder med at have øget fokus på impact, flow og leadership i deres projekter, har vist sig at være nøglen til en højere succesrate i projekter, som ved brug af metoden både øger deres succesrate og samtidig reducerer deres varighed betydeligt.
Half Double virker – nu skal den udbredes
Metoden er blevet afprøvet i mange forskellige virksomheder. Den har ført gode resultater med sig og nu arbejdes der ihærdigt på at målrette, sprede og skalere metoden, så alle danske virksomheder – også de små og mellemstore – kan få gavn af den.
Se videoen og få en hurtig introduktion til Half Double-metoden og de udfordringer, som metoden er med til at løse.
Med udbredelsen følger der også træning og uddannelse og det er således fortsat ambitionen, at metoden vil blive anvendt på lige fod med internationale projektledelsesværktøjer som PRINCE2, SCRUM og SAFe.
Forankring og certificering
For at understøtte arbejdet med Half Double i dansk erhvervsliv, er der blevet etableret et uafhængigt og selvfinansierede Half Double-institut.
Instituttet ejer i dag brandet, konceptet og akkrediterings- og certificeringsstandarderne for Half Double og står for at drive den videre spredning af metoden.
Målet med den fortsatte spredning er at opnå et tipping point, hvor mængden af succesfulde projekter og positive forandringer i dansk erhvervsliv gør, at metoden bliver det naturlige valg for både små og store danske virksomheder og på sigt bliver en udbredt projektstandard.
De gode resultater, er også nået til udlandet, hvor både virksomheder og rådgivere er begyndt at bruge projektledelsesmetoden.
Hos instituttet er der dog i første omgang fokus på de danske virksomheder og udbredelsen i dansk erhvervsliv, hvor både små og store virksomheder kan gøre brug af den agile metode til at innovere og implementere nye teknologier, bedre cybersikkerhed, bæredygtige processer eller andre konkurrenceevneforbedrende tiltag.
Projektdata
Projektet
Half Double
Half Double Institute
2014-2024
2014 - 2018: 12,5 mio. kroner
2018 - 2023: 15,8 mio. kroner
2023 - 2024: 1,0 mio. kroner
2024 - 2026: 3,0 mio. kroner
Evaluering
Som en del af arbejdet hos Half Double Institute foretages der løbende vurderinger og evalueringer af metodens positive påvirkning på danske virksomheders produktivitet og konkurrenceevne.
Projektledelse
Ledelse, og i særdeleshed projektledelse, er en essentiel del af danske virksomheders arbejde og fremdrift. Når virksomheder innoverer og implementerer ny teknologi, nye bæredygtige produktionsmetoder eller udvikler nye produkter, så sker det ofte i målrettede projektforløb. For at højne succesraten, er det derfor afgørende, at projekterne gennemføres i høj fart og med stor impact. Det er det, som Half Double-metoden kan understøtte.
KONTAKT
Projektansvarlig:
Christina Sejr Pedersen
Direktør
31 36 60 09
chsejr@halfdoubleinstitute.org