Virksomhed frygtede, at kunstig intelligens ville koste jobs

Tier1 Asset var bange for, at de skulle fyre medarbejdere, hvis de kasstede sig over kunstig intelligens. Frygten har dog vist sig at være ubegrundet.

Refurbishmentvirksomheden, Tier1Asset, der holder til i Lillerød på Nordsjælland er specialiseret i genanvendelse af IT-udstyr. Firmaet opkøber udstyr, sætter det i stand og sælger det på ny til nye kunder.

Tier Asset havde som mange andre virksomheder en frygt for, at det ville komme til betyde fyringer, hvis de implementerede kustig intelligens i deres produktion. Det viste sig heldigvis at være ubegrundet.

Konkret har virksomheden fået hjælp til at automatisere sin kategorisering af maskinernes tilstand. Gennem sit AI Denmark-forløb, hvor virksomheden er blevet rådgivet af specialister fra Teknologisk Institut, har man kunnet reducere den tid, som medarbejderne er i kontakt med maskinerne, med cirka 10 pct. Og det betyder en øget omsætning uden fyringer.

Læs mere om, hvordan AI Danmark evt. kan hjælpe din virksomhed her

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.