“Sundhedspersonalet venter bare på at komme i gang med nye smarte løsninger”  

Siden de løb med sejren i Danish Tech Challenge er ambitonerne hos hardware-startuppen Droplet IV kun blevet større. Og vinderne opfordrer til bedre muligheder for at afprøve nye medtech-løsninger på sygehusene.

“Om to år er vi på markedet med en CE-godkendt løsning, som sikrer patienter den bedste behandling, frigiver tid til sygeplejersker, mindsker spild af medicin og giver mere bæredygtighed i branchen,” siger medstifter af Droplet IV Marcus Bech. 

Droplet IV er kort fortalt et automatisk skyl af IV slanger, der sikrer, at patienter får den fulde dosis medicin. Skylningen igangsættes så snart medicinposen er løbet tør for medicin. 

Kæmpe potentiale på landets sygehuse 

“Vores løsning er 100 pct. behovsdrevet. Efter ti ugers observation på Bornholms Hospital som led i et innovationsprogram var det helt tydeligt, at der var mange områder, der kunne have gavn af nye, innovative løsninger.”

Ideen til Droplet IV opstod, da sygeplejerskerne – på opfordring af farmaceuter – skyller alle IV-sæt – uden at have en smart måde at gøre det på. 

“En sygeplejerske kan have ansvaret for ti patienter alene. Patienterne skal måske have medicin fire gange om dagen. Her var vores oberservation, at sygeplejerskerne gennemsnitligt bruger fem minutter pr. skylning. Det er helt oplagt, at de kan bruge tiden på andre vigtige opgaver,” siger Marcus Bech, og understreger, at udviklingen af Droplet IV har taget afsæt i et lowcost-produkt, der er nemt at bruge og tidsbesparende. 

Samtidig har Droplet IV også et stort bæredygtighedsperspektiv, da IV-slanger efter skylning kan komme i plastikaffald og ikke i kemisk affald, og det reducerer medicinspild. Derudover er korrekt medicindosis af specielt antibiotika til alle patienter en vigtig del af kampen imod antibiotika-resistens. 

Det skal være nemmere at teste produkter af 

Lige nu afventer Droplet IV at blive patenteret af patent- og varemærkestyrelsen. Udviklingen af deres produkt er sket i samarbejde med brugerne efter flere workshops med bl.a. sygeplejersker og ingeniører.

“Blandt sundhedspersonale oplever vi en enorm stor villighed til at komme i gang med nye, smarte sundhedsløsninger. Og bare siden vi har vundet Danish Tech Challenge, har vi fået henvendelser fra flere sygehusafdelinger, der er interesserede i at bruge løsningen,” siger Marcus Bech.

Men der er rigtig mange godkendelsesprocedurer – både regulatoriske og kliniske guidelines, godkendelser i EU osv. Og lange ventelister på overhoved at komme i gang med sagsbehandlingen. 

Lettere vej fra til markedet 

“Det skal der selvfølgelig også være, når der er tale om sundhedsløsninger. Men der er også et behov for, at vi sikrer bedre muligheder for at prøve ting af, få lavet de nødvendige studier i de rette miljøer og smidiggør de regulatoriske processer – især tidsperspektivet. Både for sundhedsvæsnets skyld – men også for at sikre, at andre lande med høj innovationskraft ikke løber fra os,” siger Marcus Bech.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.