Vi er ikke klimaeksperter, men vi har lært at forstå vores klimaregnskab

Produktionsvirksomheden PA Savværk A/S befinder sig i Korinth på Sydfyn. 250 kilometer væk i Midtjylland, Roslev, ligger Wiking Gulve A/S. Fællesnævneren for begge produktionsvirksomheder er, at de hører under samme ejerkreds og dermed er søsterselskaber - og så har de begge deltaget i Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Artiklen er udgivet af Klimaklar Produktionsvirksomhed

Selvom der er godt 250 kilometer imellem de to søsterselskaber, stoppede det dem ikke i at tilmelde sig et Klimaklar-forløb med opstart samtidig. Et valg, der har vist sig at være det helt rigtige.

»Kim, som er indehaver af begge virksomheder, havde hørt om Klimaklar og valgte at tilmelde begge virksomheder til programmet. Begge virksomheder har samme grundværdier, så når vi omstiller den ene virksomhed i en grønnere retning, er det vigtigt, at dette bliver strømlinet i begge virksomheder,” indleder Pernille Jacobsen, Marketing Manager ved PA Savværk A/S og Wiking Gulve A/S. “At det så skulle vise sig at være en kæmpe fordel at være to om det, er bare et ekstra plus,” smiler hun. 

Ingen fine titler og mere fælles sparring

De to ansvarlige for Klimaklar-forløbet hos de to søsterselskaber er henholdsvis Pernille Jacobsen, Marketing Manager for begge virksomheder og Mette Jensen, kontor-og salgsassistent hos Wiking Gulve A/S. 

“Det fede ved at være to virksomheder ombord i Klimaklar Produktionsvirksomhed, er, at det har været godt at kunne sparre med hinanden. Det var også fedt, at Mette og jeg sagtens kunne deltage og tage ansvaret for den her opgave, selvom vi ingen fine titler har indenfor klimaområdet. Vi er hverken klimaeksperter eller regnskabsspecialister, men med programmet lærte vi at forstå virksomhedernes klimadata, beregne vores CO2-aftryk og opstille reduktionsmål,” fortæller Pernille Jacobsen. “Selvfølgelig har det krævet en vis form for omstillingsparathed i forhold til, at det ikke er et område, vi har været vant til at arbejde med før. Heldigvis er programmets læring skabt sådan, at alle typer medarbejdere kan deltage.”

Fik meget mere ud af rådgivningen

De to virksomheder har desuden fået maksimalt udbytte af deres rådgivning, da de valgte at starte op samtidigt fremfor forskudt af hinanden. “Vi tænkte, det ville være smartest, da man ligeså godt kunne køre begge virksomheder samtidigt, når vi nu alligevel havde hovederne dybt begravet i blandt andet GHG-protokollen og emissionsfaktorer. Alt andet ville være dobbeltarbejde,” forklarer Pernille Jacobsen.

Desuden fik virksomhederne dobbelt op på rådgivning, i og med, at de er to CVR-numre. Det viste sig at være ganske smart, da virksomhederne fx. har samme ERP-system. Pernille Jacobsen uddyber:
“Der var mange spørgsmål, som var relevant for begge virksomheder, blandt andet fordi, vi har samme ERP-system. Når den ene havde stillet spørgsmålet, behøvede den anden ikke også at gøre det. Det var ret genialt, for så kunne man jo hurtigt komme videre til det næste spørgsmål og få større udbytte af rådgivningen! Plus vi kunne selvfølgelig også ind imellem få afklaret nogle spørgsmål bare ved at lige ringe hinanden op, som vi så ikke skulle bruge tid på at få afklaret med klimarådgiveren.”   

VÆR MED

Vil du også være Klimaklar?
Tilmeld dig nu

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.