Sjældent katalog over sundhedspersonalets behov kan gøre dit sygehus bedre

Annemarie Hellebek, Hospitalsdirektør, Bornholms Hospital

Annemarie Hellebek, Hospitalsdirektør, Bornholms Hospital

For første gang nogensinde er hospitalernes innovationsbehov blevet samlet i et katalog på tværs af regioner. Nu kan sundhedsindustrien og innovationsmiljøer derfor tage udgangspunkt i konkrete behov, når de udvikler nye sundhedsløsninger.

For første gang har projektet Nordic Health Lab i samarbejde med danske hospitaler udarbejdet en oversigt over hospitalernes behov for nye løsninger.

Behovskataloget er skabt efter en længere periode med tæt samarbejde mellem hospitalernes innovationskonsulenter, afdelingsledelser hospitalsdirektioner og Nordic Health Lab, Jesper Juel-Helwig, adm. dir. i Nordic Health Lab forklarer:

”Når vi samler viden på tværs af tre regioner, har vi mulighed for at identificere nogle forholdsvis generelle behov og tendenser, som vi kan dele med vores partnere i sundhedsindustrien og innovationsmiljøerne. Dermed kan behovsindsigterne omsættes til løsninger målrettet identificerede og prioriterede behov. Det er kun muligt at generere den type viden gennem et meget tæt og tillidsfuldt partnerskab med hospitalerne, hvilket vi er meget taknemmelige for,” siger Jesper Juel-Helwig.

Innovative løsninger kan gøre forskel for patienter og personale


Hospitalsdirektør på Bornholms Hospital, Annemarie Hellebek, forklarer, hvorfor de har valgt at bidrage til kataloget:

”Nye teknologiske løsninger kan være med til at gøre en forskel for patienter og personale. I takt med, at vi bliver bedre til at behandle flere sygdomme, og befolkningen lever længere, er innovative sundhedsløsninger afgørende for at gøre hverdagen nemmere for patienterne, samtidig med, at det kan frigive tid for personalet til særligt krævende patienter. Derfor er det også vigtigt at få identificeret, hvor der er behov for nye tiltag,” understreger Annemarie Hellebek.

I videoerne herunder møder du hospitalsdirektør fra Nordsjællands Hospital, Bente Ourø Rørth, og tre forskellige sundhedsinnovatører, der alle har deltaget i projektet.

Fakta


Nordic Health Lab er en almennyttig forening, hvis opgave er at accelerere udviklingen af innovative sundhedsløsninger. Det er derfor en forudsætning for Nordic Health Lab at kende partnerhospitalernes innovationsbehov, så de nemmere kan matches med de innovative
sundhedsløsninger.

Behovskataloget identificerer tværgående udviklingsbehov på Nordic Health Labs partnerhospitaler, og er delt op i tre temaer. Oversigten hjælper også til at skabe bedre matches mellem de innovative virksomheder og de faktiske behov på hospitalerne. Kataloget ligger nu på nordichealthlab.com til fri afbenyttelse af alle i sundhedsindustrien.


Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.