Nye servicekoncepter kan skabe fundamentet for mere ansvarlige forretningsmodeller

Hos virksomheden Planet Nusa arbejder de målrettet med at udvikle servicekoncepter der gavner kunderne og gør forretningen mere bæredygtig.
Gennem et struktureret innovationsforløb har Planet Nusa stillet skarpt på forretningens fremtidige udvikling og serviceudbud. Det har skærpet virksomhedens udvikling.
12. marts 2025 / Bæredygtig produktion
Der er mange veje at gå, når man skal udvikle sin virksomhed. Og retningen kan vælges ud fra vidt forskellige overvejelser. Derfor kan det være værdifuldt at arbejde struktureret og databaseret med sin beslutningstagning.
Det har den danske sportswear-virksomhed Planet Nusa gjort gennem projektet ‘Fremtidens bæredygtige servicekoncepter’.
Sammen med branche- og forretningsudviklingseksperter har virksomheden set nærmere på forretningen og dens muligheder. Blandt andet for at skabe en endnu mere ansvarlig og bæredygtig vækst i fremtiden.
“Vi er blevet meget skarpere på at inddrage vores målgruppe og er blevet endnu klogere på, hvordan vi vækster i fremtiden, så vi gør det på den mest ansvarlige måde overhovedet,” fortæller Stine Rosenquist, der er Head of Corporate Communication i Planet Nusa, om de workshops og mange arbejds- og analysemøder, der har været en del af innovationsforløbet hos ‘Fremtidens bæredygtige servicekoncepter’.
Hør Stine Rosenquist fra sportswear-virksomheden Planet Nusa fortælle om erfaringerne fra innovationsforløbet.
Gennem det strukturerede udviklingsarbejde har Planet Nusa blandt andet fået afdækket forskellige servicekoncepter. Det er gjort for bedre at kunne forstå fordele og ulemper ved hvert enkelt koncept, og for – ikke mindst – at kunne sætte sig bedst muligt i kundernes sted, så al produktudvikling laves til gavn for dem.
SportsWear – og meget andet!
Planet Nusa arbejder primært med tøj og tilbehør til træning og hverdag. Men metoderne som benyttes i ‘Fremtidens bæredygtige servicekoncepter’ kan fungere i mange andre kontekster også.
Det kan man konkludere på baggrund af de mange andre virksomheder, som har været med i ‘Fremtidens bæredygtige servicekoncepter’ og som kommer fra vidt forskellige brancher og udbyder helt andre former for produkter.
Hele idéen med servitization og arbejdet med at kombinere fysiske produkter med moderne servicekoncepter bygger på mange ting. Og det samme gælder for gevinsterne ved at bruge servitization – dem er der mange af, og de er vidt forskellige.