Robotterne kommer til byggeriet

Nye teknologier kan bane vejen for øget produktivitet inden for byggebranchen. Det har været målsætningen i projektet Værdikædereaktion.

Kundernes krav til robotter og automationsløsninger er under forandring, blandt andet på grund af krav om fleksibilitet og digitalisering. Det stiller nye krav til innovation i robotindustrien, fordi indsigten i praktikernes adfærd, tanker, arbejdsgange og samarbejdsmønstre i stigende grad vil afgøre om en robotløsning fungerer tilfredsstillende eller ej. Allerede nu findes der løsninger, som f.eks. kan afhjælpe nedslidning af bygningsarbejdere.
 

Byggerevolution

Byggebranchen står overfor en revolution i form af nye teknologier, som påvirker både materialevalg, processer og værktøjer.

For at imødekomme brugen af ny teknologi og fremtidens behov for et sammenspil med bæredygtighed, blev projektet Værdikædereaktion iværksat i 2016-2017 som adresserer udfordringerne i meget teknologitunge virksomheder. Projektet producerede to rapporter, som bygger på undersøgelser af robotteknologiens potentialer og begrænsninger i den danske byggebranche samt en guide til robotudvikling på arbejdspladser.
 

UDGIVELSER

Rapporterne identificere mulighederne for at optimere de pågældende virksomheders produktudvikling gennem øget inddragelse af bruger og operatør – og ved at skærpe virksomhedernes opmærksomhed på værdibaserede brandingpotentialer, der kan styrke deres internationale markedsposition.

Begge rapporter kan læses ved at besøge nedenstående links.


                                                                                     ​​

KONFERENCE

Onsdag den 31. maj 2018 kaster en konference i Taastrup lys på revolutionen i form af nye teknologier indenfor byggebranchen. Man kan tilmelde sig til konferencen via nedenstående link.

TID OG STED

Tid:
31. maj 2018 klokken 09:00-16:00

Sted:
Teknologisk Institut
Gregersensvej 1
2630 Taastrup

Projekt data

TILMELDING

Tilmeldingen skal foretages senest den 28. maj 2018 kl. 10.00 og foregår via følgende link:

TID OG STED

Tid:
31. maj 2018 klokken 09:00-16:00

Sted:
Teknologisk Institut
Gregersensvej 1
2630 Taastrup

Værdikædereaktion

Læs mere om projektet Værdikædereaktion her på Industriens Fonds hjemmeside.

Rapporter

Projektet har udgivet to rapporter, som bygger på undersøgelser og resultater derfra. Den ene rapport er en undersøgelse af robotteknologiens potentialer og begrænsninger i den danske byggebranche, og af den udspringer den anden rapport, som er en guide til robotudvikling på arbejdspladser. Begge rapporter kan læses ved at besøge nedenstående links.

KONTAKT

Yderligere information om projektet Værdikædereaktion kan fås hos Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.