Nyt værktøj viser vejen for små og mellemstore virksomheder

Unikt vurderingsværktøj gør små og mellemstore virksomheder bedre til at analysere og identificere indsatsområder inden for salg, drift, organisation og økonomi. På den måde styrkes virksomhedernes arbejde med strategi, ledelse, processer og digitalisering.

Hvor er din virksomhed i dag, hvilke målsætninger skal opnås, og hvordan kommer I bedst videre i fremtiden?

Den slags spørgsmål stiller enhver leder sig løbende og nu søsættes et nyt unikt vurderingsværktøj, der gør virksomhedsledere bedre i stand til at analysere sin virksomhed, identificere nye muligheder og træffe velovervejede beslutninger om den fremadrettede plan.

Vi har med SMV-værktøjet lavet et professionelt værktøj, der er udviklet af SMV’er til SMV’er i fuld forståelse for ejernes udfordringer og bestyrelsernes ønske om indsigt i virksomheden. Danske små og mellemstore virksomheder har nu fået deres eget værktøj til at udvikle forretningen,” fortæller Klaus Jacobsen, der er direktør for IDDAS, der har været primus motor i det nye initiativ og som i praksis huser det nye værktøj.

Det er IDDAS, der har ledet udviklingen af værktøjet, der blandt andet munder ud i en rapport med direkte angivelser af hvilke handlinger, der vil styrke virksomheden.

Der er allerede gennemført en del test af SMV’er og vi kan se, at de straks går i gang med forbedringerne, simpelthen fordi det står soleklart, hvor der skal sættes ind,” fortæller Klaus Jacobsen om virksomhedernes udbytte af at bruge værktøjet.

Bedre drift og balance

Værktøjet er brugervenligt designet, så man som virksomhed selv kan arbejde med værktøjet ude i virksomheden. Og det giver straks virksomhedsejeren en dybere indsigt i både modenhed og udviklingsmuligheder.

I forbindelse med vores rejse mod forbedret drift og balance, valgte vi at gøre brug af SMV-værktøjet og indgå en aftale med IDDAS. Værktøjet viste sig at blive et unikt redskab, som hurtigt identificerede væsentlige fokus og indsatsområder,” fortæller André Grundahl fra ALPHA Elektronik A/S.

Eftersom SMV-værktøjet er faktabaseret og baserer sig på en anerkendt standard, så kan både ejer og bestyrelse få et fælles og harmoniseret grundlag til at føre samtaler om virksomhedens udfordringer og behov for fokus.

Og så åbner værktøjet også muligheden for at få certificeret virksomheden og give virksomheden en objektiv vurdering, der kan hjælpe til med at højne troværdigheden over for eksempelvis långivere, investorer, kunder og leverandører. Og netop overblik og troværdig dokumentation er i høj kurs i den til tider omskiftelige hverdag, der konstant påvirker dansk erhvervsliv.

I disse tider vi lever i lige nu, er det vigtigt, at SMV’erne kender deres stærke og svage punkter og hvor de har behov for at øge modenheden og modstandskraften. Og kan dokumentere det overfor vigtigste interessenter,” siger Mads Middelboe, der er autoriseret associate i IDDAS og har stor indsigt i brugen af det nye SMV-værktøj.

I alt har mere end 150 SMV-ejerledere, bestyrelsesmedlemmer, eksperter og specialister været med til at udvikle den standard der ligger bag det nye værktøj – en standard, som er Danmarks og EU’s første ISO-baserede standard specifikt til små og mellemstore virksmheder.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Brian Christensen

Project Manager

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.