Klimaiværksættere skal afkøle den kogende klode

Green up accelerator i action

Green up accelerator i action

Overalt ledes der med lys og lygte efter klimaløsninger, der kan reducere udledningen af drivhusgas. Innovationen og forbedringerne kan komme fra Danmark, men de gode idéer skal hjælpes godt på vej, inden de er klar til at gøre en forskel. Heldigvis er hjælpen allerede klar.

Vores fælles klode har brug for klimaiværksættere. Der skal nemlig nogle rigtig gode idéer på bordet for at bringe menneskehedens udledning af drivhusgas ned på et bæredygtigt niveau.

”Ny teknologi er en stor del af svaret, når vi skal løse klimakrisen. Derfor er det vigtigt, at produkter og løsninger, der reducerer CO2-udledningen, kommer hurtigst muligt ud at virke i praksis. Vejen fra forskningslokalet til det globale marked skal derfor gøres så kort som muligt, så hele verden hurtigt kan få gavn af den innovation, som danske klimaiværksættere bringer til bordet,” siger Anders Ziegler Kusk, programleder for bæredygtig produktion i Industriens Fond, og fortsætter:

”Det er med det formål, vi har lavet et acceleratorprogram, der særligt henvender sig til klimaiværksættere. Tiden er nemlig knap, når vi taler klimaforandringer og de nye teknologier skal udbredes med høj hastighed. Til gengæld er forretningspotentialet stort, og det potentiale skal gerne komme dansk erhvervsliv og danske iværksættere til gavn.”

Acceleratorprogrammet, der særligt er designet til iværksættere som arbejder med CO2-reducerende teknologier, hedder GreenUP Accelerator. Og netop nu kan virksomheder, der vil være en del af programmet, melde sig til.

”Vi håber, at rigtig mange iværksættere kan se sig selv som en del af acceleratorprogrammet og har lyst til at være med. Acceleratoren har efterhånden nogle år på bagen og indtil videre har deltagerne klaret sig godt, når de har været gennem forløbet. Og den mulighed giver vi nu til endnu en kohorte af klimaiværksættere,” siger Anders Ziegler Kusk.

Global påvirkning gennem grønne produkter

GreenUP Accelerator er et intensivt og ambitiøst vækstprogram, hvor iværksættere der arbejder med grønne løsninger og teknologier, hjælpes på vej mod global vækst.

En række virksomheder har allerede været igennem accelerator-forløbet og har kunnet mærke forbedringerne og den positive udvikling på egen krop. Tre af dem fortæller lidt om erfaringerne her:

Målet med GreenUP Accelerator er at de deltagende klimaiværksættere går fra startup-fasen til scaleup-fasen på bare 20 måneder – blandt andet via hjælp og rådgivning inden for jura, regnskab, produktudvikling, organisationsudvikling, IP-rettigheder, salg, forsyningskæder, markedsføring, teknologi, finansiering og generel forretningsudvikling.

Ved at deltage i GreenUP Accelerator trimmes hver enkelt iværksættervirksomhed så deres konkurrenceevne øges og dermed står de godt rustede til en international vækstrejse, hvor de kan gøre en positiv forskel overalt på kloden.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.