Fra gas til el? Industriens Fond står klar med hjælp    

Flere produktionsvirksomheder står på spring for at omlægge energiforbruget fra gas til el som følge af gaspriser på himmelflugt. Omlægningen er dyr, og ventetiden kan være lang – men konverteringen til mere bæredygtige energikilder er en investering i konkurrenceevne – og Industriens Fond står med projekterne Modstandsdygtig.dk og Elektrificering af Industrien klar med en hjælpende hånd, så flere virksomheder kan komme godt i gang med at sikre et mere konkurrence- og bæredygtigt energiforbrug.  

Krigen i Ukraine har ført til mangel på gas i Europa, hvilket betyder tårnhøje gaspriser, som rammer de danske produktionsvirksomheder hårdt. De står for ca. en fjerdedel af det danske energiforbrug og på tærsklen til en ny fyringssæson får omkostningen til produktionsvarme og opvarmning af produktionshaller flere virksomhedsledere til at få dybe panderynker. Især fordi to tredjedele af energiforbruget i den danske produktionssektor er baseret på kul, olie og gas.  

Samtidig hersker der stor usikkerhed om den fremtidige energiforsyning – og det får nu flere produktionsvirksomheder til for alvor at kigge efter alternative energikilder. Men store udfordringer afføder også nye muligheder, og det gælder også, når det kommer til fremtidens energiforsyning.  

En investering i fremtidens bæredygtige produktion  

– For når flere nu vender sig mod grønnere energikilder, kan der skrues betydeligt op for tempoet på virksomhedernes grønne omstilling. Det er godt for dansk konkurrenceevne, og potentialet er stort, siger Industriens Fond direktør, Thomas Hofman-Bang.   

Men omstillingen sker ikke med et snuptag. Den er dyr, og der kan være usikkerhed om, hvornår gevinsterne vil vise sig. Samtidig skal virksomhederne kortlægge hvilken løsning, der bedst kan betale sig i et marked, der kan være svært gennemskueligt. Der skal tages stilling til, hvilken del af produktionsprocessen man skal starte med. Og hvordan kommer man overhoved i gang? Hvor finder man ressourcerne til at få prioriteret omstillingen, uden at det skal gå udover drift og leverancer? 

Industriens Fond søsatte allerede før krigen i Ukraine projektet Elektrificering af Industrien. Her har vi hjulpet 20 virksomheder i fødevareindustrien med at blive fri af fossile brændsler, og deres udfordringer og løsninger er grundigt beskrevet i 20 businesscases til inspiration og læring for andre virksomheder. De første 14 kan tilgås her.

Modstandsygtig.dk: Henvend jer om forsyningssikkerhed – vi kan klæde jer på!  

I en tid hvor kriserne synes at stå i kø står Industriens Fond også bag projektet Modstandsygtig.dk der klæder virksomheder på til at navigere og stå stærkt i en tid, hvor kriser og nye udfordringer afløser hinanden og ramme fra alle sider. Og her er der også hjælp at hente ift. elektrificering og omstilling til mere bæredygtige energikilder – og din virksomhed kan også få hjælp til at blive rustet til fremtidige kriser.  

Samtidig bistår projektet med at dokumentere, at din virksomhed er modstandsdygtig. Hvilket i stadig højere grad bliver et afgørende konkurrenceparameter, når fremtidens leverandør skal vælges.  

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte Fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.