Grøn strøm skal gøre industrien mere bæredygtig

Afsluttet
Bæredygtig produktion

Den grønne omstilling skal styrkes i fremstillingsindustrien, hvis virksomhederne ønsker at fastholde og forbedre deres konkurrencekraft. Gennem elektrificering af produktionsapparatet kan industriens energiforbrug gøres mere bæredygtigt.

Projektets topprioriteter

  1. Omlægge produktionsanlæg i industrien, så de overgår fra at køre på fossile brændsler, til fremadrettet at køre på elektricitet.

  2. I alt skal projektet føre til at 140-150 fødevarevirksomheder påbegynder elektrificeringen.

  3. Bidrage væsentligt til elektrificeringen af industrien og dermed øge virksomhedernes konkurrencekraft i form af lavere omkostninger og mere bæredygtige produkter.

Grøn produktion er det nye sort

Danske produktionsvirksomheder står i dag for cirka en fjerdedel af det samlede danske energiforbrug. Og størstedelen af den energi kommer fra fossile kilder. Samtidigt er efterspørgslen efter bæredygtige produkter stødt stigende. Det betyder, at den danske produktionssektor i stigende omfang skal producere mere bæredygtigt.

Således ligger der et stort forretningsmæssigt potentiale i at accelerere industrivirksomheders grønne omstilling. Med projektet Elektrificering Af Industrien, hjælpes den danske fremstillingsindustri med omlægningen af nogle af de processer, som lige nu kører på fossile brændstoffer.

Fremadrettet skal de køre på grøn strøm og det kræver altså at produktionen elektrificeres. Ambitionen er todelt. At reducere udgifterne til energi, og samtidigt skabe grønnere og mere attraktive produkter. Projektet er opdelt i tre faser:

Omstillingen til at køre på elektricitet er en langsommelig, men værdifuld proces. Projektet sigter indledningsvist efter at understøtte omlægningen hos danske fødevarevirksomheder, men metoder og erfaringer fra projektet kan komme alle til gavn.

Gennem en række cases vises og eksemplificeres det hvordan omlægningen til grøn energi kan gennemføres på baggrund af kendt teknologi – samt hvilke gevinster der efterfølgende kan høstes.


 

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Elektrificering af Industrien

Projektejer:
Dansk Industri

Periode:
2019-2022

Støttet med:
6 mio. kr.

KONTAKT

Projektejer:
Leif Nielsen
Branchedirektør
DI Fødevarer
Telefon: 27 24 56 38
Mail: leni@di.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.