Sæt strøm til industrien

Aktiv
Bæredygtig produktion

Den grønne omstilling skal styrkes i fremstillingsindustrien, hvis virksomhederne ønsker at fastholde og forbedre deres konkurrencekraft. Dette projekt vil støtte den vigtige omlægning.

Projektets topprioriteter

  1. Skabe ny viden og forretningsmodeller til elektrificering i produktionsanlæg.

  2. 140-150 fødevarevirksomheder skal påbegynde en omlægning.

  3. Bidrage væsentligt til elektrificeringen af industrien og dermed til en øget konkurrencekraft i form af lavere omkostninger og grønnere produkter.

Grøn produktion er det nye sort

Danske produktionsvirksomheder står i dag for cirka en fjerdedel af det samlede danske energiforbrug. Og størstedelen af den energi kommer fra fossile kilder. Samtidigt er efterspørgslen på bæredygtige produkter stødt stigende.

I 2019 fastsatte DI en række ambitiøse reduktionsmål på op til 70 procent inden 2030. Der er med andre ord både behov, vilje og forretningsmæssigt potentiale i at accelerere industriens grønne omstilling.

Dette projekt har derfor til formål at hjælpe dansk fremstillingsindustri med en omlægning af nogle af de processer, som lige nu kører på fossile brændstoffer. Ambitionen er at reducere udgifterne til energi samtidigt med at skabe grønnere og mere attraktive produkter.

Projektet er opdelt i tre faser:

Målgruppen for dette projekt er danske fødevarevirksomheder, som er interesseret i at arbejde med bæredygtig udvikling. Bag initiativet står DI – Energi, Fødevarer, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, DTU samt Viegand Maagøe A/S. Projektet udføres af DI – Energi.


 

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Elektrificering af Industrien

Projektejer:
Dansk Industri

Periode:
2019-2020

Støttet med:
6 mio. kr.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Dansk Industri samarbejde med række aktører. Besøg dem herunder:

KONTAKT

Projektejer:
Leif Nielsen
Branchedirektør for DI Fødevarer
Telefon: 27 24 56 38
Mail: leni@di.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret om seneste nyt fra Industriens Fond.