En dag i innovationens tegn

Aros Kunstmuseum udgjorde rammen, da Industriens fond indledte ugen med en innovationskonference i Aarhus. Hensigten var at inspirere og videndele inden for arbejdet med innovation.

Mandag er normalt lukkedag på kunstmuseet ARoS. Men mandag den 5. september forholdt det sig lidt anderledes. Her blev dørene nemlig åbnet op i anledning af at Industriens Fond havde taget initiativ til afholdelsen af en innovationskonference. Programmet bød på indlæg fra nogle af Danmarks mest innovative virksomheder og ydermere præsenteredes en håndfuld af projekter – taget fra Industriens Fonds projektportefølje – der alle beskæftiger sig med innovation på den ene eller den anden måde.

Chefredaktør Niels Lunde fra Dagbladet Børsen bød velkommen inden Industriens Fonds administrerende direktør, Mads Lebech, satte ord på formålet med konferencen og fondens strategiske fokus på innovation i dansk erhvervsliv.

Fonden arbejder for at innovation skal højt op på dagsordenen i danske industrivirksomheder – særligt i en tid hvor både samfund, konkurrenter og teknologier ændrer sig hastigt. Med ønsket om at innovation skal være med til at øge værdiskabelsen og indtjeningsgraden i dansk erhvervsliv, sætter Industriens Fond gennem hele 2016 særligt fokus på at styrke innovationshøjden i danske virksomheder og gøre dem bedre til at innovere.
 

Innovative industrivirksomheder

På programmet var der indlæg fra nogle af de mest innovative virksomheder i Danmark. Lars R. Enevoldsen, der er Group VP for forskning og teknologi hos Grundfos Holding, fortalte blandt andet om, hvorledes dataindsamling og internet of things blev benyttet, når Grundfos forbedrer sine produkter til gavn for kunderne.

Simon Ravnbak, der er direktør for front-end innovation i Coloplast, betonede nødvendigheden af at kende sine kunder, når innovation skal udføres og implementeres og gav desuden konkrete eksempler fra Coloplasts produktportefølje, der skal passe perfekt ind i hverdagen hos virksomhedens kunder i hele verden.

Esben H. Østergaard, der er teknologidirektør og en af stifterne bag Universal Robots, fortalte hvorledes virksomheden i høj grad involverer andre i udviklingen af nye funktioner på virksomhedens letgenkendelige og let anvendelige robotter, der efterhånden findes i produktionshaller og på andre arbejdspladser på det meste af kloden.

Skandinavisk direktør for Tesla Motors, Peter Bardenfleth-Hansen, præsenterede bilvirksomhedens arbejde med at bringe en – i princippet gammel – teknologi ind på markedet i en innovativ og tiltrækkende form, og arbejdet med automatisering i industrien blev gennemgået i et parløb mellem Søren Eriksen, CEO for DC Pork i Danish Crown og Lars Hinrichsen fra DMRI.
 

Fire projekter om innovation

Industriens Fond arbejder løbende med innovation i den danske industri. Tidligere i 2016 blev dette fokus yderligere understreget gennem en temaindkaldelse om innovation. En række projekter er opstået som følge af temaindkaldelsen, heriblandt projektet Corporate Garage, der på gårsdagens innovationskonference blev præsenteret af Rasmus Vaupel, der er partner i Core & Company.

I foråret støttede Industriens Fond etableringen af Center For Innovation. Centeret skal arbejde med at højne kompetencerne inden for innovation i dansk erhvervsliv og bidrage til at øge innovationsaktiviteten i danske industrivirksomheder. Flere universiteter er med i centerets arbejde og på mandagens innovationskonference fortalte professor Anders Sørensen fra Copenhagen Business School mere om centeret og det forestående arbejde.

To projekter med lidt flere år på bagen er arbejdet med servitization i projektet Driving Competitiveness og arbejdet med innovativ projektledelse i Project Half Double. Servitization-principperne og arbejdet med at tilknytte service til sine fysiske produkter blev præsenteret af professor Christer Karlsson fra Copenhagen Business School, mens de hurtige og agile projektledelsesmetoder fra Project Half Double blev konkretiseret af Michael Ehlers fra Implement.

På mandag, den 12. september, byder Industriens Fond inden for til endnu en innovationskonference – denne gang i Den Sorte Diamant i København. Programmet vil igen dreje sig om innovation og arbejdet med at håndtere innovation som en styret proces i industrien.

Projekt data

Innovation

Industriens Fond arbejder generelt med innovation og innovative projekter og tiltag. I 2016 har fondens strategi yderligere intensiveret innovationsindsatsen og i det lys afholdes to innovationskonferencer. Den ene – i Aarhus – er blevet afholdt, mens den anden – i København – afholdes den 12. september. Læs mere om både strategien og konferencen den 12. september via de to links nedenfor.

Innovationskonference

Den 12. september afholdes endnu en innovationkonference. Det sker på Den Sorte Diamant i København. Også her vil arbejdet med innovation i dansk erhvervsliv være på agendaen.

fire projekter

På innovationskonferencen på ARoS præsenteredes fire projekter, der alle, med støtte fra Industriens Fond, arbejder med forskellige former for innovation. De fire projekter, Corporate Garage, Project Half Double, Driving Competitiveness og det nye Center For innovation kan der læses meget mere om her.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.